Η παρακάτω σπιτική θεραπεία που μπορούμε εύκολα να κάνουμε στο σπίτι είναι μία απολαυστική εμπειρία ανάλογη με ενός spa ή κομμωτηρίου, που προσφέρει αποτοξίνωση και βαθύ καθαρισμό στο τριχωτό και το στέλεχος της τρίχας. Ετσι τα μαλλιά απαλλάσσονται από τους ρύπους και τα υπολείμματα των προϊόντων στάιλινγκ, αναζωογονούνται και γίνονται ανάλαφρα, λαμπερά και λεία.

*Για το τριχωτό

Το υγιές τριχωτό είναι η βασική προϋπόθεση για τη σωστή ανάπτυξη και την όμορφη εμφάνιση των μαλλιών. Γι’ αυτό ξεκινάμε με την απολέπισή του. Η διαδικασία απομακρύνει τη συσσώρευση των ρύπων, των νεκρών κυττάρων και ξεμπλοκάρει τους πόρους. Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη οξυγόνωση της περιοχής και η βέλτιστη ανάπτυξη των μαλλιών. Επίσης είναι μία ιδανική μέθοδος για να καταπολεμήσουμε την ξηροδερμία, την πιτυρίδα ή την υπερβολική λιπαρότητα. Εκτός αυτών, η απολέπιση τριχωτού προσφέρει όγκο, λάμψη και ανάλαφρη αίσθηση στα μαλλιά.

Τα βήματα

* Βρέχουμε καλά τα μαλλιά και το τριχωτό.

* Εφαρμόζουμε μία εξειδικευμένη σύνθεση για βαθύ καθαρισμό τριχωτού με άργιλο ή ένα scrub, τμηματικά, μέχρι να καλύψουμε όλο το κεφάλι

* Κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για περίπου ένα λεπτό. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό μέχρι να αφαιρεθεί όλο το προϊόν.

*Για τα μαλλιά

Επειτα σκουπίζουμε τα μαλλιά και εφαρμόζουμε τη μάσκα της επιλογής μας. Τα χτενίζουμε με τα δάχτυλά μας, προκειμένου να απλωθεί ομοιόμορφα παντού. Στη συνέχεια τα πιάνουμε ψηλά με λάστιχο και φοράμε ένα σκουφάκι. Η θερμότητα που θα δημιουργηθεί θα ανοίξει τα λέπια της τρίχας και τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας θα εισχωρήσουν στον πυρήνα της. Μία ώρα είναι το ιδανικό διάστημα. Επειτα ξεπλένουμε και σκουπίζουμε απαλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν μόνα τους ή με το πιστολάκι στη μέτρια σκάλα.

Tip: Αν τα μαλλιά μας είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα, αφού στεγνώσουν τους εφαρμόζουμε μία leave in σύνθεση νύχτας ή ένα ενυδατικό έλαιο. Επειτα τα μαζεύουμε σε ένα πολύ χαλαρό σινιόν και κοιμόμαστε.

Extra tip: Για να βιώσουμε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης και να ηρεμήσουμε το μυαλό μας, πριν προχωρήσουμε στις θεραπείες, δημιουργούμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Βάζουμε απαλή μουσική ή μουσική για διαλογισμό, φοράμε το μπουρνούζι μας και ανάβουμε ένα αρωματικό κερί.