Για θέματα που αφορούν την ζωή, αλλά και τη δουλειά της μίλησε προ ημερών η Σία Κοσιώνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ η παρουσιάστρια που κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε σε όσους την κατηγορούν κατά καιρούς, ότι δεν κάνει καλά της δουλειά της, κυρίως λόγω του γάμου με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Η γνωστή δημοσιογράφος και άνκοργουμαν αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αυστηρές κριτικές και όσους προσπαθούν να αμφισβητήσουν την επαγγελματική της ταυτότητα.

Η απάντησή της στη σκληρή κριτική

«Όταν κάποιοι προχωρούν σε μια αμφισβήτηση της επαγγελματικής μου ταυτότητας, δεν είναι μια γενική αντίληψη. Δεν είναι μια γενικώς διαμορφωμένη αντίληψη. Υπάρχουν κάποιοι που πράγματι το κάνουν. Με ενοχλεί; Με ενοχλεί. Με επηρεάζει; Δεν με επηρεάζει. Είμαι τόσο απαλλαγμένη από βαρίδια που άλλοι μου προσάπτουν που αυτές πλέον οι κριτικές από το ένα αυτί μου μπαίνουν και από το άλλο αυτί μου βγαίνουν».

«Όταν πρέπει να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση, ασκώ κριτική στην κυβέρνηση και γενικώς δεν με εμποδίζει τίποτα και κανείς να ασκήσω κριτική σε όποιον θέλω κάθε φορά. Σε όποιον πρέπει να του ασκηθεί κριτική κάθε φορά. Ακριβώς επειδή αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να βγω και να το δηλώσω, αλλά προκύπτει από τη δουλειά μου καθημερινά και αποδεικνύεται, δεν νιώθω ότι υπάρχει πραγματικά η ανάγκη να το ξεκαθαρίσω με οποιοδήποτε άλλον τρόπο».

«Δεν μπορώ εγώ να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων»

«Δεν μπορώ εγώ να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων. Εάν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι η Σία επηρεάζεται από τον σύζυγο της και από τον θείο του συζύγου της, είναι λίγο τι να πω… Πάντοτε διεκδίκησα, συνεχίζω να διεκδικώ και δεν θα σταματήσω ποτέ να διεκδικώ την αυτονομία της υπάρξεως μου και της άποψης μου. Την αυθυπαρξία της άποψης μου. Είμαι η Σία Κοσιώνη και έχω τη δική μου άποψη. Δεν χρειάζεται να δανειστώ ούτε την άποψη του άνδρα μου, ούτε την άποψη του συγγενικού περιβάλλοντος του άνδρα μου ούτε κανενός» συμπλήρωσε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

«Νιώθω τόσο ασφαλής και τόσο στέρεα μέσα μου και επίσης θεωρώ ότι είναι λίγο προσβλητικό, όχι μόνο προς εμένα αλλά προς οποιαδήποτε γυναίκα να της αμφισβητείται η ακεραιότητα της δικής της άποψης και προσέγγισης στα πράγματα».

Οσο για τις διαφωνίες της καθημερινότητας η Σία Κοσιώνη σχολίασε πως στο σπίτι γίνονται σκληρά ντιμπέιτ. «Στις καθημερινές διαφωνίες νομίζω υποχωρεί ο Κώστας. Είναι ο άνθρωπος που βλέπω και μου φτιάχνει τη διάθεση, αυτό ήταν που με κέρδισε, η αισιοδοξία του, το ότι ελαφραίνει τις καταστάσεις, και ταυτόχρονα το ότι είναι ο άνθρωπος που μπορείς να στηριχτείς».

«Προφανώς εγώ κάνω πίσω στις διαφωνίες μας, αφού έτσι κι αλλιώς θα συμφωνήσω, προτιμώ να το κάνω εύκολα και γρήγορα. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τη Σία, ο κόσμος βλέπει μια σοβαρή, συγκροτημένη, σιδερένια δημοσιογράφο. Η Σία ως μάνα είναι κάτι συγκλονιστικό… κάθε δευτερόλεπτο δίνει κάτι στον γιο μας. Αυτό που κάνει η Σία δεν το έχω ξαναδεί, το θαυμάζω και είμαι απίστευτα ευγνώμων» είπε από την πλευρά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Το σχόλιο του Κανάκη για Κοσιώνη και… δημοσιογραφία

Ενώ δεν αναφέρεται ονομαστικά στον Αντώνη Κανάκη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο παρουσιαστής του Ράδιο Αρβύλα έχει αναφερθεί πολλές φορές στην Σία Κοσιώνη, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», το βράδυ της Τετάρτης (26/1) βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1 και ο Αντώνης Κανάκης, μετά από όσα ανέφερε για τον κρατικό μηχανισμό, θέλησε να κάνει ένα σχόλιο τόσο για την Σία Κοσιώνη η οποία παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, όσο και για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

«Αυτή η ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας συγκινεί. Η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, η οποία τυχαίνει να είναι σύζυγος του Δημάρχου της Αθήνας, ο οποίος τυχαίνει να είναι ανιψιός του Πρωθυπουργού της χώρας, βγήκε και μας είπε πως φταίνε για όλα οι οδηγοί που δεν είχαν αλυσίδες και εξαιτίας τους εγκλωβίστηκαν όλοι οι υπόλοιποι. Και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κανάκης.

Δείτε το απόσπασμα (από το 24ο λεπτό και μετά):