Κακά τα ψέματα, το τέλειο ίσιωμα μπορεί να το προσφέρει μόνο το πιστολάκι και το σίδερο. Όπως και οι πιο καλοσχηματισμένες μπούκλες δημιουργούνται με το κατάλληλο ψαλίδι. Αναμφισβήτητα λοιπόν το θερμό στάιλινγκ είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να αποκτήσουμε το χτένισμα που επιθυμούμε και να τιθασεύσουμε την τρίχα στον απόλυτο βαθμό. Παρόλα αυτά, η διαδικασία μπορεί να ταλαιπωρήσει την υγεία των μαλλιών μας. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσουμε τηρούμε τις παρακάτω 3 προϋποθέσεις. Ετσι μόνο θα αποκτήσουμε το αποτέλεσμα που αναζητάμε χωρίς να ρισκάρουμε την υγεία της τρίχα μας.

#1 Σωστό σκούπισμα

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, όμως είναι ένα βασικό βήμα πριν πιάσουμε το πιστολάκι. Αν επιχειρήσουμε να κάνουμε θερμό στάιλινγκ ενώ ακόμα είναι πολύ βρεγμένα, το μόνο που θα πετύχουμε είναι να «ψήσουμε» την τρίχα εξαιτίας της απότομης εναλλαγής της θερμοκρασίας. Η σωστή διαδικασία είναι εκείνη που εφαρμόζεται στο κομμωτήριο. Μετά το λούσιμο, στραγγίζουμε τα μαλλιά και τα τυλίγουμε απαλά με μία πετσέτα, προκειμένου να απορροφηθεί η περισσότερη υγρασία.

Τι κάνουμε στη συνέχεια: Ρυθμίζουμε το πιστολάκι στην κρύα ή μεσαία σκάλα και τα φυσάμε ώστε να διώξουμε το 70% της υγρασίας.

Τι δεν κάνουμε: Δεν τα τρίβουμε, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσουμε επιπλέον κόμπους και σπάσιμο στη βρεγμένη τρίχα ενώ μπορεί να προκαλέσουμε και φριζάρισμα.

#2 Εφαρμόζουμε μία θερμο-προστατευτική σύνθεση

Η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται από τα εργαλεία μπορεί να προσεγγίσει τους 280ο Κελσίου ή και περισσότερο ακόμα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη μία εξειδικευμένη σύνθεση που θα περιβάλλει την τρίχα με ένα προστατευτικό φιλμ και θα εμποδίσει τη θερμότητα να την καταστρέψει. Το θερμο-προστατευτικό προϊόν μπορεί να έχει τη μορφή γαλακτώματος που δεν ξεπλένεται (leave in conditioner). Εναλλακτικά, μπορεί να είναι ένα σύμπλεγμα από έλαια.

#3 Απλώνουμε τα προϊόντα στάιλινγκ ομοιόμορφα

Αφού θωρακίσαμε την τρίχα από τη θερμότητα, περνάμε στο στάιλινγκ. Απλώνουμε σωστά τις κατάλληλες συνθέσεις που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Τι κάνουμε: Βάζουμε στις παλάμες μας μια δόση που θα καλύψει ομοιόμορφα τα μαλλιά και ξεκινάμε.

Προσοχή: Δεν υπερβάλλουμε με την ποσότητα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να «βαρύνουν» ή να δείχνουν «λαδωμένα».