Διαβάζοντας συνεντεύξεις της για την καθημερινή της περιποίηση καθώς και τις συνήθειες που απέκτησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, διαπιστώσαμε  ότι πίσω από την εικόνα της διάσημης σταρ κρύβεται ένα απολύτως προσιτό και απλό κορίτσι. Τι λέει λοιπόν χαρακτηριστικά η Elle Fanning για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το δέρμα της, τα μυστικά ομορφιάς της αλλά και τη σχέση της με το μακιγιάζ;

#1 Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησής της

«Εχω πολύ ανοιχτόχρωμη ως χλωμή επιδερμίδα, γι’ αυτό χρησιμοποιώ άφθονο αντηλιακό ώστε να μην καίγεται. Πλένω το πρόσωπό μου πρωϊ και βράδυ, ενώ κάποια βράδια απολαμβάνω ένα αφρόλουτρο με άλατα. Είναι μία χαλαρωτική διαδικασία που με αποφορτίζει από το στρες μίας κουραστικής μέρας».

#2 Πώς διαμορφώθηκε η σχέση της με την ομορφιά στην καραντίνα

«Παραδόξως, βελτίωσα την τεχνική μακιγιάζ μου. Είχα κάποιες συναντήσεις και meetings μέσω zoom έτσι χρειάστηκε να επιμεληθώ η ίδια το μακιγιάζ και τα μαλλιά μου, οπότε εξασκήθηκα αρκετά. Τώρα προσπαθώ να βελτιώσω τη γραμμή του eyeliner και την εφαρμογή του foundation. Παλιοτερα, σπάνια μακιγιαριζόμουν στην προσωπική μου ζωή. Ετσι λοιπόν έχω αρχίσει τους πειραματισμούς με το μακιγιάζ, κάτι που απολαμβάνω».

#3 Αγαπημένο λουκ μακιγιάζ

«Μου αρέσει πολύ το κλασικό λουκ της Grace Kelly, που αποτελείται από eyeliner και έντονα χείλη. Ωστόσο επειδή παρακολουθούσα την τηλεοπτική σειρά “Glow Up” (σ.σ. μία ριάλιτι σειρά με επίδοξους μακιγιέρ) άντλησα έμπνευση από εκεί και δοκίμασα ποικίλες τεχνικές. Π.χ. χρησιμοποιούσα το κραγιόν σαν σκιά και έφτιαχνα διάφορα λουκ. Το μακιγιάζ τελικά αποδείχθηκε μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία και τρόπος έκφρασης».

View this post on Instagram

A post shared by Elle Fanning (@ellefanning)

#4  Τα προϊόντα μακιγιάζ που έχει στο νεσεσέρ της

«Δεν είναι πολλά αυτά που έχω αλλά είναι τα βασικά. Εχω μία μάσκαρα που δίνει μήκος στις βλεφαρίδες. Ένα στικ κονσίλερ σε ανοιχτή απόχρωση ώστε να ταιριάζει με την πολύ ανοιχτή επιδερμίδα μου. Μία κρέμα χεριών, γιατί από τα πολλά απολυμαντικά τζελ έχουν αφυδατωθεί. Ετσι έχω συνέχεια μαζί μια σύνθεση προστατευτική. Τέλος έχω ένα λιπ μπαλμ».

#5 Η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς

«Η μητέρα μου με παρότρυνε να μην πειράξω ποτέ τα φρύδια μου ή να τα κάνω πολύ λεπτά. Επίσης ένας επαγγελματίας hair stylist που γνώρισα σε ένα πλατό μου έδειξε πώς να κάνω μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού, για να αναπτύσσονται πιο γρήγορα τα μαλλιά μου».

View this post on Instagram

A post shared by Elle Fanning (@ellefanning)

#6 Πώς περιποιείται τα μαλλιά της

«Τα λούζω δυο φορές την εβδομάδα, όχι πολύ συχνά. Εχω φυσικά σγουρά μαλλιά, κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Οπότε χρησιμοποιώ αντίστοιχα σαμπουάν και κοντίσιονερ. Μετά το λούσιμο, τα ξεπλέκω προσεχτικά με μία χτένα, μέσα στην ντουζιέρα».

#7 Πώς διατηρεί το χρώμα τους

«Επειδή τα έχω ξανοίξει πολύ, παίρνουν εύκολα μία πρασινωπή απόχρωση, ιδίως όταν κολυμπάω συχνά. Γι’ αυτό τα ενυδατώνω συνεχώς με διάφορες συνθέσεις, προκειμένου να διατηρούν το σωστό χρώμα και ταυτόχρονα να μένουν απαλά και λεία, χωρίς να μπλέκουν».

View this post on Instagram

A post shared by Elle Fanning (@ellefanning)

#8 Οι δικοί της κανόνες ομορφιάς

«Να υιοθετεί οτιδήποτε σου δίνει αυτοπεποίθηση. Μην πιέζεσαι να ακολουθήσεις μία τάση μόνο και μόνο επειδή είναι στη μόδα. Το παν για να νιώθεις όμορφη είναι η άνεση».

#9 Για το Skin Positivity

«Στο Λος Αντζελες έχει αλλάξει το κλίμα, ιδίως μετά τις πυρκαγιές κάτι που όπως διαπιστώνω επιβαρύνει το δέρμα μου, το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο και μερικές φορές παρουσιάζει ξηροδερμία και έκζεμα κυρίως στο πίσω μέρος των κλειδώσεων, στα γόνατα και στα χέρια. Όμως πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκε και στα βλέφαρά μου.  Ετσι αποφάσισα να το μοιραστώ με τον κόσμο, γιατί είναι πολλοί εκείνοι που υποφέρουν από έκζεμα. Προσπαθώ κι εγώ να το αποδεχτώ και να μην αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό. Ευτυχώς έχω έναν πολύ καλό δερματολόγο που επισκέπτομαι και με βοηθάει να το αντιμετωπίσω».

#10 Κάποια diy μυστικά ομορφιάς

«Στην καραντίνα έβαψα τα μαλλιά μου ροζ και πειραματίστηκα αρκετά με το μακιγιάζ. Επίσης έφτιαξα διάφορες μάσκες για το πρόσωπο των οποίων τις συνταγές βρήκα στο Διαδίκτυο. Χρησιμοποίησα απλά υλικά όπως γιαούρτι, μέλι, σκόνη από κακάο και άλλα τέτοια. Μου αρέσει πολύ η διαδικασία με τις σπιτικές, αυτοσχέδιες μάσκες ομορφιάς. Υποθέτω γιατί η παρασκευή τους μοιάζει με τη μαγειρική».