Τονωτική λοσιόν προσώπου

Τι θα χρειαστείτε

1/3 κούπας αποσταγμένο νερό

Ένα κλαδάκι τσάι βουνού

Οδηγίες

Βράστε το αποσταγμένο νερό σε ένα γυάλινο ποτήρι στο φούρνο μικροκυμμάτων. Επειτα βουτήξτε εκεί τα φακελάκια τσαγιού και αφήστε τα για 5-8 λεπτά. Έπειτα στύψτε τα και πετάξτε τα. Προσθέστε το νερό αμαμελίδας και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα καθαρό γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι που κλείνει καλά. Η λοσιόν σας είναι έτοιμη. Φυλάξτε την στο ψυγείο για να διατηρήσει τη φρεσκάδα της και ανακινείτε την πριν από κάθε χρήση. Η ποσότητα αυτή θα διαρκέσει γύρω στις 7-10 μέρες (αν υποθέσουμε ότι θα εφαρμόζεται πρωϊ και βράδυ μετά τον καθαρισμό.

 

 

Ενυδατικό μπαλμ για τα χείλη

Τι θα χρειαστείτε

4 κ.σ. έγχυμα από τσάι βουνού

1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο

1 κ.γ. μέλι

1 κάψουλα βιταμίνης Ε

Οδηγίες

Αναμείξτε το αμυγδαλέλαιο με το μέλι σε ένα μπεν μαρί. Έπειτα σπάστε την κάψουλα βιταμίνης Ε και προσθέστε το έλαιό της. Τέλος, προσθέστε και το έγχυμα τσαγιού και ανακατεύετε καλά το μείγμα μέχρι να φτάσει λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Αποσύρετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Τέλος, ρίξτε το σε ένα μικρό πλαστικό στρογγυλό βαζάκι. Το σπιτικό λιπ μπαλμ είναι έτοιμο.

 

Μίνι-μάσκες ματιών κατά του πρηξίματος

Βουτήξτε μία χούφτα τσάι βουνού σε μία κούπα βραστό νερό και αφήστε το 20 λεπτά. Στραγγίξτε το καλά και ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ. Μουλιάστε στρογγυλούς δίσκους ντεμακιγιάζ από βαμβάκι. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο να παγώσει για περίπου μία ώρα. Τοποθετήστε από ένα δίσκο σε κάθε μάτι για 15 λεπτά και χαλαρώστε.