Εμπνευσμένο από μία ιαπωνέζα beauty blogger, σύντομα υιοθετήθηκε από τις Κορεάτισσες γιατί διαπίστωσαν ότι αυτό το έξυπνο τρικ είχε αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου το μακιγιάζ «λιώνει» από τη ζέστη και την υγρασία. Το Jamsu είναι μία τεχνική που διαδόθηκε παγκοσμίως από το σούπερ μοντέλο Bella Hadid η οποία ανέφερε ότι ορκίζεται σε αυτό. Η λέξη σημαίνει στα κορεατικά «βύθιση», και περί αυτού ακριβώς πρόκειται.

Τα πλεονεκτήματα του Jamsu

-Ενισχύει την απορρόφηση άλλων καλλυντικών συνθέσεων

Το κρύο νερό κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται απότομα και εν συνεχεία αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα, μεταφέροντας περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρα. Το αποτέλεσμα είναι να αποκτήσουμε σε δευτερόλεπτα μία υγιή λάμψη.

-Συμβάλλει στη μείωση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος

Επειδή ακριβώς τα διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται, οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο γίνονται λιγότερο ορατοί.

-Κάνει το μακιγιάζ να διαρκεί περισσότερο

Το μπολ με παγωμένο νερό λειτουργεί ως ένα αποτελεσματικό primer, το οποίο τονώνει και συσφίγγει το δέρμα, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να διατηρηθούν αναλλοίωτα πολύ περισσότερο διάστημα, αψηφώντας τη ζέστη και την υγρασία.

Τα βήματα για Jamsu

  1. Απλώνουμε τη βάση μας

Χρησιμοποιούμε τις συνθέσεις μας, είτε αυτές είναι υγρό μέικ απ, κονσίλερ και πούδρα, είτε είναι απλώς μία ενυδατική με χρώμα. Αφού ολοκληρώσουμε την εφαρμογή τους, κάνουμε contouring (σ.σ. η διαδικασία είναι προαιρετική). Προσοχή: Αφήνουμε εντελώς αμακιγιάριστη την περιοχή των ματιών.

  1. Βάζουμε πούδρα

Με ένα μεγάλο πινέλο καλύπτουμε το πρόσωπο με ένα παχύ στρώμα διάφανης πούδρας σε μορφή σκόνης. Πολλές Κορεάτισσες αντί για πούδρα χρησιμοποιούν baby powder, όμως δεν ενδείκνυται για τον μεσογειακό τόνο επιδερμίδας.

  1. Κάνουμε Jamsu

Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ ή τον νιπτήρα με πολύ κρύο νερό και βυθίζουμε το πρόσωπό μας σε αυτό. Στη συνέχεια στεγνώνουμε την επιδερμίδα ταμπονάροντάς την πολύ απαλά με μία πετσέτα, έτσι ώστε να μην αφαιρέσουμε τη βάση μας. Το αποτέλεσμα θα είναι μια τέλεια ματ όψη που θα παραμείνει άψογη για πολλές ώρες.

  1. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μακιγιάζ

Απλώνουμε στα μάτια ένα primer, σκιές και μάσκαρα. Εν συνεχεία, περνάμε στα ζυγωματικά και τα χείλη.

Τι να θυμόμαστε

* Αν έχουμε ξηρό δέρμα, δεν παραμένουμε στο παγωμένο νερό πάνω από 15 δευτερόλεπτα. Αν έχουμε λιπαρό, μπορούμε να μείνουμε ως και 30 δευτερόλεπτα.

* Στο τέλος της μέρας επιβάλλεται να κάνουμε διπλό καθαρισμό, γιατί το Jamsu σταθεροποιεί το μακιγιάζ στους πόρους προκειμένου να εξασφαλίσει διάρκεια.

*Πριν βουτήξουμε το πρόσωπό μας στο παγωμένο νερό, πιάνουμε τα μαλλιά μας ψηλά ή τοποθετούμε μία κορδέλα για να μην βραχούν.

Extra tip

Την πρακτική αυτή μπορούμε να την εφαρμόσουμε ακόμα και αν δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε μακιγιάζ. Μετά τη ρουτίνα περιποίησης, βυθίζουμε το πρόσωπό μας στο κρύο νερό, για να σφραγίσουμε στο εσωτερικό των πόρων τα ευεργετικά καλλυντικά συστατικά και να αποκτήσουμε άμεσα μια φυσικά ροδαλή λάμψη και μακροπρόθεσμα βελτιωμένη ποιότητα επιδερμίδας.