Είναι ό, τι ακριβώς χρειάζεται η ρουτίνα της περιποίησής μας είτε το πρωί είτε το βράδυ πριν κοιμηθούμε. Αυτό υποστηρίζουν οι fans τους μέσα από τα social media διεγείροντας την περιέργειά μας. Τα facial globes είναι μπάλες από ειδικό γυαλί που περιέχουν ένα ειδικό υγρό το οποίο παραμένει παγωμένο περισσότερη ώρα από ό, τι το νερό ή το gua sha και το face roller. Ουσιαστικά πρόκειται για εργαλεία μασάζ τα οποία γλιστρούν πάνω στην επιδερμίδα με στόχο τη μείωση των ατελειών και τη σύσφιξη. Η εφαρμογή τους είναι μία απολαυστική εμπειρία ιδίως το καλοκαίρι, και τα οφέλη τους θυμίζουν εκείνα της κρυοθεραπείας.

Τα οφέλη τους

-Βοηθούν στην αποτοξίνωση των ιστών και την αποστράγγιση της λέμφου

-Μειώνουν τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς

-Ελαττώνουν τα σημάδια κούρασης στην περιοχή του βλέμματος

-Μειώνουν την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων

-Ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των κυττάρων, κάτι που κάνει το δέρμα να λάμπει.

– Διευκολύνουν την απορρόφηση του ορού ή του ελαίου που θα χρησιμοποιήσουμε

– Αναζωογονούν το δέρμα και χαρίζουν φρέσκια όψη

-Χαλαρώνουν τους μύες του προσώπου και τις συσπάσεις τουςς που προκαλούν ρυτίδες

Πότε χρησιμοποιούμε τα facial globes

Κάθε πρωϊ και / ή βράδυ. Τι κάνουμε: Καθαρίζουμε σχολαστικά την επιδερμίδα. Σκουπίζουμε απαλά, στη συνέχεια εφαρμόζουμε τον ορό μας και κάνουμε μασάζ με τα facial globes. Επειτα από μερικά λεπτά και αφού ο ορός έχει απορροφηθεί απλώνουμε την κρέμα μας.

Για μία σπέσιαλ θεραπεία

Για άμεση αναζωογόνηση πριν από μία έξοδό μας, τοποθετούμε στο πρόσωπο μία υφασμάτινη μάσκα ενυδάτωσης ή αντιγήρανσης και έπειτα, από πάνω, περνάμε με απαλές κινήσεις τα facial globes. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθούν σε βάθος όλα τα ενεργά συστατικά της μάσκας και θα αποκτήσουμε ορατή λάμψη.

Οι κινήσεις

*Ξεκινάμε ακουμπώντας τις σφαίρες  πάνω από τα φρύδια, και ασκώντας ελαφριά πίεση τις μετακινούμε προς τους κροτάφους.

*Στην περιοχή των ματιών κάνουμε απαλές κινήσεις από την εσωτερική γωνία του κάθε ματιού προς την εξωτερική. Ιδανική διαδικασία το πρωί για να μειώσουμε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

*Στην περιοχή του λαιμού κάνουμε καθοδικές κινήσεις για να ενισχύσουμε τη ροή της λέμφου και την αποτοξίνωση των ιστών.

*Επαναλαμβάνουμε την κάθε μας κίνηση περίπου 7-10 φορές την κάθε μία.

 

 

 

 

 

Extra tip
-Aφού τελειώσουμε καθαρίζουμε τα facial globes.

-Τοποθετούμε τα facial globes στο ψυγείο, ώστε να αποκτήσουν ακόμα πιο δροσερή θερμοκρασία η οποία θα αναζωογονήσει ευχάριστα την επιδερμίδα το πρωί και θα μειώσει πιο αποτελεσματικά το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.