Όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης αντάλλαξαν το απόγευμα του Σαββάτου (11/6) ο Ορφέας Αυγουστίδης και η Γεωργία Κρασσά.

Ο γάμος του ζευγαριού πραγματοποιήθηκε σε κτήμα στο Κορωπί παρουσία συγγενών και φίλων.

Ο ηθοποιός και η αγαπημένη του έγιναν γονείς πέρυσι και είχαν κάνει ήδη σύμφωνο συμβίωσης. Ωστόσο, θέλησαν να κάνουν και έναν παραδοσιακό θρησκευτικό γάμο.

Ο γαμπρός εμφανίστηκε πρώτος στο κτήμα μαζί με τον γιο του. Φορούσε ένα μπλε κοστούμι με λευκό πουκάμισο και το λευκό κρητικό σαρίκι, αφού η μητέρα του, Μαρία Τζομπανάκη, κατάγεται από την Κρήτη.

Η νύφη επέλεξε για την ιδιαίτερη μέρα ένα μπεζ νυφικό και πέπλο στα μαλλιά της.

Μεταξύ των λαμπερών καλεσμένων που έδωσαν το «παρών» στο μυστήριο ήταν οι συμπρωταγωνίστριες του ηθοποιού στον «Σασμό», Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και Ευγενία Σαμαρά.

Επίσης, παρευρέθηκαν η Μαρίζα Ρίζου, η Ελένη Ράντου, η Δανάη Μιχαλάκη με τον Γιώργο Παπαγεωργίου, η Ελένη Ράντου, η Βίκυ Παπαδοπούλου και πολλοί άλλοι.

Τήρησαν τα έθιμα

Η μητέρα του Ορφέα Αυγουστίδη κατάγεται από την Κρήτη. Και μπορεί το μυστήριο να μην έγινε στο νησί ωστόσο, κάποια από τα έθιμα τηρήθηκαν.

Ο γάμος τους συνοδεύτηκε με λίρες και λαούτα ενώ δεν έλειπε το γαμοκούλουρο. Το επτάζυμο ψωμί που ζυμώνεται ειδικά για τον γάμο και είναι περίτεχνα στολισμένο.

Η παράδοση λέει ότι το ζυμώνει η μέλλουσα νύφη και το προσφέρει ως δώρο στους κουμπάρους. Σήμερα όμως χρησιμοποιείται ως ορεκτικό στο γαμήλιο γλέντι και συμπληρώνει τον στολισμό του τραπεζιού.

Δείτε φωτογραφίες του okmag.gr από τον γάμο