Ήταν 10 Ιουνίου όταν ο Τζάστιν Μπίμπερ ανακοίνωσε ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt σοκάροντας τους θαυμαστές του.

Ο 28χρονος τραγουδιστής σε βίντεό του ανέφερε πως δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει το δεξί του μάτι αλλά ούτε και να κουνήσει τη δεξιά πλευρά του προσώπου του. Όπως σημείωσε, αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να αναβάλει τις επόμενες εμφανίσεις του, προκειμένου να κάνει ένα διάλειμμα και να αναρρώσει.

Είπε συγκεκριμένα:

«Προφανώς όπως μπορείτε να δείτε με το πρόσωπό μου. Έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt και είναι από αυτόν τον ιό που επιτίθεται στα νεύρα στο αυτί μου και στα νεύρα του προσώπου μου και μου προκάλεσε παράλυση. Υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά το πρόσωπό μου.

Για όσους απογοητεύτηκαν από την ακύρωση των εμφανίσεών μου, είναι προφανές ότι δεν είμαι σε θέση να τις πραγματοποιήσω. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, όπως βλέπετε. Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά προφανώς το σώμα μου μού λέει ότι πρέπει να επιβραδύνω και ελπίζω να καταλάβατε.

Θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100 τοις εκατό, ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που γεννήθηκα για να κάνω».

Η ανάρτησή του

Έναν μήνα μετά, σύμφωνα με τον Usher, «τα πάει περίφημα»

Ο γνωστός τραγουδιστής σε συνέντευξή του ανέφερε για τον 28χρονο: «Ως καλλιτέχνης, νομίζω ότι όλοι θα βιώσουμε κάποια πράγματα που ο κόσμος μπορεί να μην καταλαβαίνει απαραίτητα. Νομίζω ότι ο Τζάστιν έχει προφανώς οδηγήσει τον κόσμο σε ένα ταξίδι. Είμαι ευτυχής που βρέθηκα στην αρχή του και εξακολουθώ να είμαι κομμάτι του μέχρι σήμερα, ως φίλος».

Παράλληλα, ο Usher σημείωσε ότι είδε τον Μπίμπερ σε πρόσφατες διακοπές και «κατάφεραν να κάνουν παρέα».

«Νομίζω πως ό,τι κι αν βιώνει αυτή τη στιγμή, είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπει ότι έχει την υποστήριξη των θαυμαστών και της οικογένειάς του», τόνισε.

Τι είναι το σπάνιο σύνδρομο Ramsay Hunt από το οποίο πάσχει

Το σύνδρομο Ramsay Hunt από το οποίο πάσχει ο Μπίμπερ πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό νευρολόγο που το εντόπισε στις αρχές του 20ού αιώνα.

Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από παράλυση προσώπου, εμπλοκή του εξωτερικού ακουστικού πόρου και τυμπανικής μεμβράνης.

Προκαλείται από την ανεμοβλογιά, τον ίδιο ιό που προκαλεί τόσο την ανεμοβλογιά όσο και τον έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας.

Είναι κάτι που εμφανίζεται σπάνια και όπως σημειώνει ο Εθνικός Οργανισμός για τις Σπάνιες Διαταραχές, μόνο πέντε άτομα ανά 100.000 εκτιμάται ότι προσβάλλονται από αυτό ετησίως.

Τα σημαντικότερα κλινικά χαρακτηριστικά του συνδρόμου είναι: Παράλυση των νεύρων του προσώπου, εξωτερική συμμετοχή του ακουστικού πόρου (εξάνθημα), συμμετοχή στο φλοιό.

Ανάλογα με την έκταση της νευρικής βλάβης, η ανάρρωση συνήθως επέρχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής και βλάβη στα μάτια.