«Είμαι πολύ τυχερή γιατί έχω μία σπουδαία οικογένεια και ανθρώπους τριγύρω μου οι οποίοι με κρατούν προσγειωμένη σε περίπτωση που θα πήγαινα να καβαλήσω το καλάμι». Πράγματι, παρά την εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα της, η Emma Stone εκπέμπει απλότητα και μοιάζει απόλυτα προσιτή.

Η Εmily Jean «Emma» Stone γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1988 και σε ηλικία μόλις 15 ετών αποφάσισε ότι η υποκριτική θα γίνει το επάγγελμά της. Ετσι έπεισε τους γονείς της να την αφήσουν να μετακομίσει στο Χόλιγουντ, κίνηση παράτολμη, που μαρτυρεί το πόσο αποφασισμένη ήταν.

Τέσσερα χρόνια μετά, θα εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη ως Jules στο «Superbad», μία από τις καλύτερες high school κωμωδίες όλων των εποχών, τόσο εμπορικά όσο και στο επίπεδο των κριτικών.

Αυτό ήταν το έναυσμα για να πάρει η καριέρα της μία ξέφρενα ανοδική πορεία, με ταινίες που δεν βαριόμαστε να βλέπουμε ξανά και ξανά: «Crazy Stupid Love», «The Help», «The Amazing Spider-Man», «Birdman» κ.ά. Το 2017 βραβεύθηκε με Οσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για το «La La Land» και στέφθηκε η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός με κασέ 26 εκατομμύρια δολάρια.

Καθόλου άσχημα για το κορίτσι από μία επαρχιακή πόλη της Αριζόνα. Δύο χρόνια μετά, στο «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, αποσπά μία ακόμα υποψηφιότητα για το βραβείο Οσκαρ ενώ πέρυσι μας «έκανε μάγια» και συμπαθήσαμε ακόμα και τη θρυλική κακιά Κρουέλα Ντε Βιλ στο «Cruella».

«Μπορώ να μιλάω ώρες για όλα όσα μου αρέσουν στη συνεργασία μου με τον Γιώργο (σ.σ.: Λάνθιμο). Με κάνει να νιώθω ασφάλεια και ταυτόχρονα με ωθεί να ξεπερνάω τα όριά μου» δηλώνει η ηθοποιός με τα πελώρια σαγηνευτικά μάτια, τα οποία χρησιμοποιεί με μαεστρία προκειμένου να αποδώσει τους ρόλους της. Στη δε «Βληχή», που είναι μία βουβή ταινία μικρού μήκους διάρκειας 20 μόλις λεπτών, το βλέμμα της είναι καθηλωτικό.

Η Emma Stone για τη ζωή

«Είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανή. Γνωρίζοντας ότι δεν θα ζήσω αιώνια αποτελεί ένα κίνητρο για να μη γίνομαι παθητικός δέκτης της ζωής. Θέλω να βιώσω εμπειρίες, να εξερευνήσω και να ανακαλύψω πράγματα, να βιώσω περιπέτειες. Για μένα αυτό είναι αναζωογονητικό».

Τι είναι η ομορφιά

«Θεωρώ ότι η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που δεν είναι συμβατικά όμορφοι – δεν έχουν συμμετρικά χαρακτηριστικά ή το τέλειο σώμα ή δέρμα. Αλλά τίποτα από αυτά δεν μετράει, γιατί αυτό που λάμπει στην τελική είναι η αυτοπεποίθησή τους, το χιούμορ και η άνεση με τον εαυτό τους».

Για τη μητρότητα

«Η άποψή μου για τα παιδιά έχει αλλάξει. Ως έφηβη έλεγα ότι δεν ήθελα ποτέ να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Πλέον, έχω αλλάξει εντελώς άποψη. Η μητρότητα είναι συναρπαστική και νιώθω πολύ τυχερή που τη βιώνω (σ.σ.: είναι μητέρα της ενός έτους Louise)».

Για την περιποίησή της

«Είμαι αλλεργική στα πάντα, γι’ αυτό χρησιμοποιώ υποαλλεργικές συνθέσεις και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο δέρμα μου, που δεν μου προκαλεί αντιδράσεις. Το βράδυ αφαιρώ το μακιγιάζ με έλαιο καρύδας».

Ποιο προϊόν μακιγιάζ απεχθάνεται

«Επειδή είμαι πολύ ωχρή, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μου ταιριάζουν καθόλου. Ενα από αυτά είναι το κραγιόν σε nude απόχρωση».

Πόσο χρόνο αφιερώνει στην καθημερινή της περιποίηση

«Περίπου 10 λεπτά και 20, αν πρέπει να στεγνώσω και τα μαλλιά μου».

Για τα μαλλιά της

«Προσπαθώ να τα τριμάρω όποτε το θυμάμαι, συνήθως κάθε 6 μήνες. Κατά τα άλλα δεν έχω ιδέα από στάιλινγκ. Οι μόνες φορές που μου αρέσει η εμφάνισή τους είναι όταν μου τα φτιάχνουν οι επαγγελματίες. Τότε προσπαθώ να τα διατηρήσω όσες περισσότερες μέρες μπορώ».

Η αγαπημένη της απόχρωση

«Είμαι φυσική ξανθιά αλλά μου αρέσουν πολύ οι κόκκινες αποχρώσεις μαλλιών».

Τι λέει για τις φακίδες της

«Δεν μου άρεσαν καθόλου, ιδίως στην εφηβεία. Τότε έκανα συχνά τεχνητό μαύρισμα για να τις καλύπτω».

Ποιο καλλυντικό δεν αποχωρίζεται

«Το αντηλιακό με υψηλό SPF. Γενικότερα με ενδιαφέρει πολύ το skincare, γιατί στα 17 είχα ορμονική ακμή ενώ τρία χρόνια αργότερα, όταν γύριζα την ταινία “Easy A”, εμφανίστηκε πάλι εξαιτίας του στρες. Ετσι ένιωσα πόσο ψυχολογικά εξουθενωτικό είναι να έχεις ακμή αλλά και πως πρέπει να φροντίζω σωστά το δέρμα μου».

Για τη διατροφή της

«Συνήθως δεν μετράω τις θερμίδες μου, ούτε στερούμαι κάτι. Η τυπική μου μέρα περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνη και ολικής άλεσης δημητριακά. Ενίοτε υποκύπτω στην πίτσα και στα μπέργκερ, που είναι τα αγαπημένα μου φαγητά.

Ευτυχώς δεν είμαι φαν των γλυκών ή του fast food. Για τις ανάγκες του ρόλου μου στο “La La Land” περιόρισα τη ζάχαρη και τα γλυκαντικά και έπαιρνα καθημερινά ένα συμπλήρωμα διατροφής από λιπαρά οξέα».

Τι περιλαμβάνει το fitness πρόγραμμά της

«Τρεις φορές την εβδομάδα κάνω γυμναστική με βάρη. Οι άλλες δύο μέρες είναι αφιερωμένες σε κάποιου άλλου είδους δραστηριότητα, όπως γιόγκα, πιλάτες, ποδήλατο, αερόβια ή διασκεδαστικά αθλήματα εξωτερικού χώρου».

Για το στρες

«Εχω συνειδητοποιήσει ότι το άγχος είναι ουσιαστικά φόβος. Ωστόσο με την πάροδο των χρόνων προσπαθώ να μετασχηματίζω τον φόβο μου διοχετεύοντάς τον στην υποκριτική ή σε άλλες δημιουργικές ασχολίες. Το παν είναι να είσαι παρών στις εμπειρίες που ζεις».