Εχουμε εξοικειωθεί με το concept του διπλού καθαρισμού, της εντατικής απολέπισης με δραστικά οξέα και της εφαρμογής πολλών ενεργών παραγόντων στην επιδερμίδα με υπέρτατο στόχο την αψεγάδιαστη όψη. Ωστόσο, η Melanie Grant, διάσημη αισθητικός με πελάτισσες stars όπως η Victoria Beckham και η Karolina Kurkova, πόσταρε στο instagram τους λόγους για τους οποίους πρέπει να υιοθετήσουμε μία skinimalism προσέγγιση τουλάχιστον για κάποιο διάστημα. «Να είστε προσεκτικές με τα διαφορετικά ενεργά συστατικά που εφαρμόζετε στο δέρμα σας γιατί ο συνδυασμός τους μπορεί να είναι ολέθριος. Είναι πιθανό να κάνετε εν αγνοία σας μια περιποίηση που ισοδυναμεί με ένα χημικό πίλινγκ σε καθημερινή βάση!» Και προτείνει: «Η πιο αποτελεσματική φροντίδα ομορφιάς είναι η πιο απλουστευμένη. Εξάλλου η επιδερμίδα δεν μπορεί να απορροφήσει τόσα πολλά συστατικά. Αν μη τι άλλο, είναι περιττή σπατάλη χρόνου και χρημάτων». Ετσι για να αποκαταστήσουμε τις φθορές που έχει υποστεί η επιδερμίδα μας, ακολουθούμε τα βήματα του skinimalism.

Skinimalism: Πώς επαναφέρει την ισορροπία της επιδερμίδας

Η παρακάτω μινιμαλιστική περιποίηση σταδιακά «ξαναχτίζει» τον επιδερμικό φραγμό,  θωρακίζει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις και παράλληλα στοχεύει στη διατήρησή του.

– Πρώτον, απορρίπτουμε τα καλλυντικά που βασίζονται στο οινόπνευμα, στα οξέα, έχουν έντονο άρωμα και ισχυρή απολεπιστική δράση.

-Δεύτερον επιλέγουμε συνθέσεις με σημαντικά θρεπτικά και δομικά συστατικά. Τέτοια είναι για παράδειγμα, η ενυδατική και καταπραϋντική γλυκερίνη, τα κερατινοκύτταρα (ceramides), η νιασιναμίδη και το υαλουρονικό οξύ.

-Τρίτον, απλοποιούμε την καθημερινή ρουτίνα μας. Ετσι, καθαρίζουμε απαραιτήτως το δέρμα μας μία ή δυο φορές τη μέρα (οπωσδήποτε το βράδυ), εφαρμόζουμε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ και στη συνέχεια την κρέμα και τέλος το αντηλιακό μας.

Ποια καλλυντικά θεωρούνται μινιμαλιστικές συνθέσεις

Ενδεχομένως να τα έχουμε ήδη στο ντουλάπι μας. Θα το διαπιστώσουμε αν ρίξουμε μια ματιά στη λίστα με τα αναγραφόμενα συστατικά. Μινιμαλιστικές συνθέσεις θεωρούνται εκείνες που αποτελούνται από 15 συστατικά το πολύ.