Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χωρισμός πρόκειται για ένα δύσκολο και θλιβερό γεγονός. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι εξίσου επώδυνο και για το άτομο που επιλέγει να δώσει τέλος σε μια σχέση. Ωστόσο, το γεγονός ότι θα χωρίσετε δεν πρέπει να είναι τραυματικό για κανέναν από τους δύο.

Εάν ακολουθήσετε μια προσέγγιση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, τον σεβασμό για το άλλο άτομο και την ευγνωμοσύνη για την εμπειρία, θα μπορείτε να είστε δυνατοί και να παραμείνετε σταθεροί στην απόφασή σας.

Διαβάστε επίσης: Άγχος: Πώς θα έμοιαζε η ζωή σας χωρίς αυτό

Προτού όμως, προβείτε στην πράξη του χωρισμού είναι σημαντικό να κάνετε με τον εαυτό σας μια ειλικρινή και σκληρή συζήτηση. Ξεκαθαρίστε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να τερματίσετε τη σχέση χωρίς να ζητήσετε εξωτερικές απόψεις που μπορεί να θολώσουν την κρίση σας.

Λάβετε υπόψη ότι οι μόνοι άνθρωποι που γνωρίζουν πραγματικά τι συμβαίνει σε μια σχέση πίσω από κλειστές πόρτες είναι τα δύο άτομα που εμπλέκονται στην εν λόγω σχέση.

Μόλις επιβεβαιώσετε ότι ο χωρισμός είναι για εσάς η καλύτερη επιλογή, θα πρέπει να παραμείνετε σταθεροί σε αυτήν την επιλογή. Ακόμα κι αν η απόφαση έχει ως αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμο συναισθηματικό πόνο, να ξέρετε ότι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα αφήνει περισσότερο χώρο και ενέργεια για μια πιο ταιριαστή επιλογή συντρόφου.

Ποιο είναι το κατάλληλο μέρος για να χωρίσετε;

Μπορεί να μην μπορείτε να ελέγξετε πώς θα αντιδράσει ο σύντροφός σας στην απόφασή σας, αλλά υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορείτε να προγραμματίσετε. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι να φροντίσετε να κάνετε τη συζήτηση σε κατάλληλο περιβάλλον.

Αυτό περιλαμβάνει την επίγνωση τόσο της τοποθεσίας όσο και του χρόνου της συνομιλίας που θα ανακοινώσετε την απόφασή σας.

Εφόσον αισθάνεστε ασφαλείς με αυτό, μία καλή επιλογή είναι να το κάνετε αυτοπροσώπως, όχι μέσω τηλεφώνου, μέσω μηνυμάτων κειμένου ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχετε κατά νου ότι θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για να μην βιάζεστε ή να αποσπάτε την προσοχή σας.

Ορισμένες επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη μπορεί να περιλαμβάνουν έναν οικείο χώρο σε ένα χαλαρό καφέ, ένα πάρκο, μια υπαίθρια βόλτα ή ιδιωτικά στο σπίτι σας.

Πώς θα χωρίσετε δείχνοντας σεβασμό

Μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου, καθώς ανακοινώνετε την απόφασή σας, περιλαμβάνουν:

#Αποφύγετε τις κατηγορίες ή τις προσβολές και επικεντρωθείτε στο πώς νιώθετε

Για να διατηρήσετε ένα επίπεδο σεβασμού και συμπόνιας, αποφύγετε εκφράσεις που «ρίχνουν» την ευθύνη στον σύντροφό σας ή βασίζονται στην σκληρή κριτική. Αντίθετα, προσπαθήστε να εστιάσετε στα δικά σας συναισθήματα και ανησυχίες.

Κοινοποιώντας τις ανησυχίες σας και παρέχοντας μια ειλικρινή εικόνα για τους λόγους που χωρίζετε, ο σύντροφός σας είναι πιθανό να είναι λιγότερο αμυντικός, αφού δεν θα νιώθει ότι του επιτίθεστε προσωπικά.

#Αναγνωρίστε τα συναισθήματα του συντρόφου σας

Όπως και στο τανγκό έτσι και στον χωρισμό χρειάζονται δύο. Έχοντας αυτό κατά νου, αφήστε χρόνο και τον χώρο στον σύντροφό σας για να σας μιλήσει και να θέσει τα ερωτήματά του. Στόχος σας είναι να μείνετε παρόντες και να τους ακούσετε.

Αν το κάνετε αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνετε πίσω, απλώς αναγνωρίζετε και επικυρώνετε τα συναισθήματά τους. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε, ξέρετε ότι τα συναισθήματά τους εξακολουθούν να είναι αληθινά για αυτούς.