Πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να επιλέγουμε να περνάμε πολλές ώρες εργασίας στο γραφείο μας στη δουλειά ή στο σπίτι.

Η χρήση όσων έχουν μάθει οι επιστήμονες για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό γραφείων για τη βελτίωση αυτών των χώρων μπορεί να είναι επένδυση του χρόνου σας.

Διαβάστε επίσης: Σπίτι: Τα φυτά ενισχύουν την υγεία και τη θετική ενέργεια

Αφήστε το φυσικό φως να μπει στο γραφείο

Βεβαιωθείτε ότι στο γραφείο σας εισέρχεται όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως χωρίς να σας θαμπώνει. Μπορεί να χρειαστεί να αναδιατάξετε τα έπιπλά σας ή να προσθέσετε μια κουρτίνα για να εξαλείψετε την αντανάκλαση στην οθόνη, αλλά αξίζει τον κόπο.

Αν έχετε πολλές επιλογές για τη θέση όταν τοποθετείτε το γραφείο σας, επιλέξτε αυτή που έχει την πιο ορατή φύση από το παράθυρό σας.

Βάλτε μερικά πράσινα φυλλώδη φυτά

Εντάξτε τα φυτά ή μία ή δύο εικόνες της φύσης στην εσωτερική σας θέα. Αν τα φυτά και εσείς απλά δεν ταιριάζετε, έχετε πολλές αλλεργίες ή πολύ λίγες κηπουρικές ικανότητες κ.λπ., τα τεχνητά φυτά λειτουργούν καλά σε ένα γραφείο.

Ξεκινήστε το decluttering

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσετε έναν αυστηρό κύβο. Κρατήστε μερικές υπενθυμίσεις για το ποιος είστε και τι είναι σημαντικό για εσάς σε κοινή θέα, αλλά κρύψτε τα υπόλοιπα μακριά από τα μάτια σας σε ντουλάπια και συρτάρια.

Προτιμήστε φυσικά υλικά

Το να βλέπουμε τους κόκκους του ξύλου μας αποσυμπιέζει, και ποιος δεν το χρειάζεται αυτό κατά διαστήματα καθώς δουλεύουμε;

Καθαρός αέρας

Αν ο καιρός και η αρχιτεκτονική το επιτρέπουν, ανοίξτε τα παράθυρά σας για λίγο φρέσκο αέρα και κίνηση στο χώρο.

Μειώστε τους περισπασμούς

Κάντε ό,τι μπορείτε για να εργάζεστε σε έναν χώρο όπου οι οπτικοί και ηχητικοί περισπασμοί θα είναι χαμηλοί. Τοποθετήστε ένα «εμπόδιο» που μειώσει τους οπτικούς περισπασμούς, ενώ παράλληλα να σηματοδοτήσει στους άλλους ότι εργάζεστε.

Προσθέστε μια ελαφριά μυρωδιά λεμονιού στο γραφείο

Μπορεί μέσω ενός ανεπαίσθητου αποσμητικού χώρου, το οποίο θα κρατήσει τον χώρο σας να μυρίζει όμορφα και τον εγκέφαλό σας να αποδίδει καλά. Η μυρωδιά της λεβάντας θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αυξήσετε την εμπιστοσύνη στους άλλους.

Παίξτε ένα soundtrack από τη φύση

Το να το παίζετε πολύ, πολύ ήσυχα καθώς εργάζεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πνευματικά ανανεωμένοι και να ενισχύσετε την απόδοσή σας.

Ακολουθήστε το στο Google News