Η καλή συγκέντρωση είναι κομβικής σημασίας για να αποδίδουμε τα μέγιστα καθημερινά, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Κι ενώ μπορεί να μην έχετε πρόβλημα να συγκεντρωθείτε γενικά σε όσα έχετε να κάνετε, υπάρχουν κάποιες μέρες που το μυαλό σας μπορεί να «τρέχει» σε εκατοντάδες διαφορετικές κατευθύνσεις.

Αυτές τις μέρες ιδιαίτερα χρήσιμη μπορεί να σας φανεί μια σταθερή πρωινή ρουτίνα που θα σας βοηθά να ξεκινήσετε την ημέρα σας πιο σωστά και συγκεντρωμένα.

Μερικές από τις καλύτερες μεθόδους που μπορείτε να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

1. Ξυπνήστε την ίδια ώρα κάθε μέρα

Ο καλός και ποιοτικός ύπνος μας ξεκουράζει και μας βοηθά να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι την επόμενη ημέρα. Η ώρα που ξυπνάτε το πρωί είναι εξίσου σημαντική με την ώρα που κοιμάστε το βράδυ και η συνέπεια είναι κομβικής σημασίας για την μέγιστη συγκέντρωση.

Διαβάστε επίσης: Μνήμη: Προστατέψτε την με… φλαβανόλες

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν ξυπνάτε κάθε ημέρα την ίδια ώρα οι κιρκάδιοι ρυθμοί σας δεν διαταράσσονται και λειτουργούν αρμονικά. Ο κιρκάδιος ρυθμός που είναι συγχρονισμένος μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αισθάνεστε καλύτερα συνολικά.

2. Πάρτε τον χρόνο σας

Ξεκινήστε τον πρωινό σας με ήπιους ρυθμούς και αποφύγετε να φύγετε βιαστικά από το σπίτι. Δώστε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο το πρωί για να ετοιμάσετε το μυαλό και το σώμα σας για την ημέρα που σας περιμένει.

Μια αργή πρωινή ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την εστίαση και την παραγωγικότητά σας καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα για να μπορείτε να φάτε το πρωινό σας, να κάνετε λίγη γυμναστική ή διατάσεις και να οργανώσετε με ησυχία το πρόγραμμά σας.

3. Μην κάνετε «skip» στο πρωινό

Υπάρχει λόγος που το πρωινό συχνά αποκαλείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ένα υγιεινό πρωινό μπορεί να δώσει στον εγκέφαλό σας θρεπτικά συστατικά για να παραμείνει σε ετοιμότητα, όπως πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και ένα φρούτο ή και λαχανικό.

Μερικές δυνατές επιλογές είναι:

  • Πλιγούρι βρώμης με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς (ή βούτυρο ξηρών καρπών).
  • Τοστ ολικής αλέσεως με αβοκάντο και καπνιστό σολομό.
  • Αυγά ομελέτα με τοστ ολικής αλέσεως και μερικά κομμάτια φρούτων.