Βάψατε μόλις τα μαλλιά σας και το αποτέλεσμα είναι τέλειο αλλά ξέρετε πως η χαρά… δεν θα κρατήσει για πολύ; Για να διατηρήσετε το χρώμα σας όμορφο και ζωηρό και τα μαλλιά σας μαλακά και υγιή θα πρέπει να προσέξετε κάποια κοινά λάθη που θαμπώνουν γρήγορα τη βαφή, ξεθωριάζουν το χρώμα και συνολικά ταλαιπωρούν εν τέλει σημαντικά τα μαλλιά.

Τα μυστικά για τέλειο και με διάρκεια αποτέλεσμα

Παίξτε με το φυσικό σας χρώμα

Από πλατινέ μαύρα και από μαύρα πλατινέ χωρίς καμία… στάση στο ενδιάμεσο; Αυτή η συνήθεια των απότομων και έντονων αλλαγών έχει το αντίστοιχο κόστος.

Σε περίπτωση που θέλετε να τα φωτίσετε ή αντίθετα να σκουρύνετε τα μαλλιά σας, κάντε το αργά και σταδιακά. Προσέξτε πολύ κατά τη διαδικασία αυτή τη φυσική τους υφή. Εάν είναι λεπτά και φριζάρουν ίσως να μην αντέχουν τις ανταύγειες και να χρειάζονται κάποιου άλλου είδους τεχνική.

Δοκιμάστε να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας πολύ κοντά στο φυσικό σας και με υπομονή θα καταλήξετε στη μεγάλη αλλαγή (που όμως να θυμάστε πως απαιτεί τακτική περιποίηση και τα κατάλληλα προϊόντα που θα αναφέρουμε παρακάτω).

Σίγουρα μικρές αλλαγές με μια βάση κοντά στη ρίζα σας διαρκούν περισσότερο χωρίς να ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τα μαλλιά.

Σε κάθε περίπτωση, δίνετε πάντα χρόνο στα μαλλιά σας να ανακτούν την υγεία τους και να αναπτύσσονται πριν την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο.

Τα σωστά προϊόντα και οι θεραπείες έχουν σημασία

Χρησιμοποιήστε προϊόντα που καλύπτουν τα βαμμένα μαλλιά (όπως σαμπουάν ειδικά για το χρώμα που έχετε επιλέξει) και αποφεύγετε σαμπουάν με θειικά άλατα ή σπρέι με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Αποφεύγετε επίσης τα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, τα οποία εκτός από ρύπους και υπολείμματα styling απομακρύνουν και τη βαφή.

Κάντε τακτικές θεραπείες με ατμό βιοτίνης ή κερατίνης στο κομμωτήριο. Αυτές οι θεραπείες ανοίγουν την «επιδερμίδα» των μαλλιών και η όλη διαδικασία αφήνει τα βαμμένα μαλλιά απαλά και γεμάτα λάμψη.

Αλλά και ο τρόπος…

Φερθείτε στα μαλλιά σας σαν ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα. Αποφεύγετε το λούσιμο με πολύ ζεστό νερό που αφυδατώνει το τριχωτό και ανοίγει τα λέπια της τρίχας (απομακρύνοντας τη βαφή).

Λουστείτε λοιπόν με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε αντί να τρίβετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, απλώστε τη μάσκα και ξεβγάλτε με δροσερό νερό, το οποίο θα σφραγίσει τις χρωστικές και τις θρεπτικές ουσίες στην τρίχα.

Μετά τη βαφή περιμένετε τουλάχιστον δύο μέρες πριν τα λούσετε ξανά ώστε να σταθεροποιηθούν οι χρωστικές της.

Τέλος, μην τα πλένετε καθημερινά. 1 με 2 φορές την εβδομάδα είναι κατά κανόνα αρκετές. Φρεσκάρετε με dry shampoo στο ενδιάμεσο εάν χρειαστεί.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας τώρα που το έχουν περισσότερο ανάγκη

* Θυμηθείτε:

Τα θερμικά προϊόντα styling και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξεθωριάσουν το χρώμα σας και να κάνουν τα μαλλιά σας πιο εύθραυστα. Χρησιμοποιήστε προϊόντα θερμοπροστασίας πριν το styling, αντηλιακό μαλλιών και φορέστε καπέλο όταν είστε για πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο.

Την πρώτη εβδομάδα μετά τη βαφή και ειδικά εάν κάνατε ντεκαπάζ, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν μόνα τους.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πρέσα ισιώματος ή ψαλίδι για μπούκλες, βεβαιωθείτε προηγουμένως πως τα μαλλιά σας είναι εντελώς στεγνά.

Φερθείτε στα μαλλιά σας σαν ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα.