Η Margot Robbie έχει επηρεάσει όχι μόνο όσα ξέραμε για τον κόσμο της Barbie, αλλά και τον τρόπο που ντυνόμαστε, που κάνουμε το make-up μας, που βάφουμε τα νύχια μας και που διακοσμούμε το σπίτι μας…

Διαχρονικά, η Barbie έχει αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης για τις γυναίκες από τη δεκαετία του ’50 μέχρι και σήμερα.

Φέτος, μέσα από τη νέα ταινία, «επισφράγισε» την κυριαρχία της στην ποπ-κουλτούρα και στη ζωή μας, αναβιώνοντας την πιο ροζ τάση της μόδας – το Barbiecore.

Τι είναι το Barbiecore;

To Barbiecore είναι η αισθητική της Barbie. Πρόκειται για ροζ σύνολα, ρομαντικά looks, κοριτσίστικα αξεσουάρ και χαριτωμένες εμφανίσεις, όπως ακριβώς εκείνες με τις οποίες ντύναμε τις κούκλες μας.

Είναι μία τάση, που μας καλεί να βγάλουμε από μέσα μας την πιο θηλυκή πλευρά μας, βάζοντας χρώμα και glamour στις εμφανίσεις μας.

Αυτό είναι, άλλωστε, μια ευκαιρία να ντυθούμε σαν την κούκλα που μας έκανε να ερωτευτούμε τη μόδα και ο ταχύτερος τρόπος για να νιώσουμε κι εμείς ότι ζούμε στο ονειρικό σπίτι της Barbie στο Μαλιμπού.

Δεν αρκεί, όμως, να φοράμε απλά ροζ…

Barbiecore σημαίνει να διοχετεύεις μια στάση αυτοπεποίθησης και να αποπνέεις χαρά στον κόσμο, σχεδόν μεταδοτική.

Είναι μια τάση που είναι – θα συνεχίσει να είναι δημοφιλής – καθώς ενδυναμώνει και ενθαρρύνει τις γυναίκες να ντύνονται όπως θέλουν και να μη φοβούνται να είναι τολμηρές και λαμπερές.

Κάν’το σαν την Margot Robbie

Yπάρχουν τρία πράγματα που μάθαμε για τη Margot Robbie μέσα από την Barbie:

Πρώτον, καμία άλλη δεν θα μπορούσε να ενσαρκώσει αυτό το ρόλο καλύτερα από εκείνη.

Δεύτερον, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να ενσωματώσουμε το Βarbiecore στο στυλ μας.

Τρίτον, κι όμως, μπορούμε να συμμετέχουμε στο Barbiecore trend, χωρίς να φοράμε ροζ.

Μάλιστα, η ίδια η Margot αποδεικνύει ότι η Barbie – και η κάθε γυναίκα – είναι εξίσου εντυπωσιακή και στα μαύρα.

Στα πλαίσια προώθησης της ταινίας, η Margot Robbie έδωσε το παρών σε πολλά events, αναδεικνύοντας τα real life Barbie looks της, σε κάτι που έμοιαζε περισσότερο με «μαραθώνιο» μόδας.

Στην παγκόσμια πρεμιέρα, όταν όλοι οι celebrities και influencers εμφανίστηκαν στο ροζ χαλί με φούξια αποχρώσεις, η εκθαμβωτική πρωταγωνίστρια τους άφησε όλους άφωνους με μια λαμπερή μαύρη τουαλέτα και μακριά μαύρα ρετρό γάντια, ως φόρο τιμής σε μία από τις πρώτες κούκλες, την Barbie Solo in the Spotlight του 1960.

Αν και τα περισσότερα εμπνευσμένα από τη Barbie μανικιούρ που είδαμε φέτος ήταν hot-pink, το απαλό ροζ της Robbie ήταν μια αναζωογονητική ανανέωση στη ζωηρή τάση. Μάλιστα, ο nail artist της, το αποκάλεσε «Barbie’s Perfect Pink».