Τι θα γίνει εάν κάνετε γυμναστική και ιδρώσετε χωρίς να έχετε αφαιρέσει προηγουμένως το μακιγιάζ σας;

Η συσσώρευση σμήγματος, ρύπων και νεκρών κυττάρων σε συνδυασμό με το make-up μπορεί να «φράξει» τους πόρους σας, να προκαλέσει ξεσπάσματα ή σπυράκια και να κάνει ανομοιόμορφη την υφή της επιδερμίδας σας, επισημαίνουν οι δερματολόγοι.

Ιδανικά, πρέπει να αφήνουμε την επιδερμίδα να «αναπνέει» προκειμένου να αποβάλλει αποτελεσματικά τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα.

Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εάν θέλουμε να βαφτούμε;

Αδιάβροχο ή ανθεκτικό στο νερό;

Οσον αφορά το make-up ή το foundation, μπορεί να μη σας καλύπτουν τα «water-proof» (αδιάβροχα) ή «water-resistant» (ανθεκτικά στο νερό) προϊόντα.

Και αυτό γιατί και ο ιδρώτας αποτελείται από νερό και έλαια της επιδερμίδας. Καλύτερα αναζητήστε φόρμουλες με ελαφριά σύνθεση και υδρόφοβα συστατικά, που απωθούν το νερό και προωθούν τον σχηματισμό μιας προστατευτικής μεμβράνης πάνω στο δέρμα.

Για να μείνει στη… θέση του όσο κάνετε γυμναστική

Η πούδρα (και όχι τόσο τα σπρέι) είναι το must-have item που θα σας βοηθήσει να «κλειδώσετε» το μακιγιάζ σας στη θέση του.

Οι setting συνθέσεις της συμβάλλουν στην απορρόφηση της υγρασίας που προκύπτει από τα έλαια του προσώπου αλλά και από τον ιδρώτα.

Το skin-care απαραίτητο βήμα φροντίδας

Οπως είναι απαραίτητο το ντους, άλλο τόσο είναι και ο καθαρισμός του προσώπου αμέσως μετά την προπόνηση.

Αν μάλιστα γυμναζόμαστε με μακιγιάζ, τότε κάνουμε διπλό καθαρισμό προκειμένου να εξυγιάνουμε τους πόρους.

Μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιούμε την κατάλληλη ενυδατική σύνθεση.

Επιλέγουμε μία με minerals και υαλουρονικό οξύ για να ενδυναμώσουμε την επιδερμίδα απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις και στην κούραση.

Tip: Χρησιμοποιούμε ένα απαλό καθαριστικό που ξεπλένεται με νερό, είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικά συστατικά και έχει ουδέτερο pH.