Όσο σημαντικά είναι τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε, άλλο τόσο σημαντικά είναι και τα πινέλα με τα οποία εφαρμόζετε τα καλλυντικά σας.

Ωστόσο, τα πινέλα δεν έρχονται με οδηγίες χρήσεις και, ανάμεσα σε τόσα είδη, μεγέθη και σχήματα, πώς θα καταλάβετε πού χρησιμεύει το καθένα και ποια αξίζουν τελικά μια θέση στο νεσεσέρ σας;

Πινέλο foundation

Αν θέλετε η επιδερμίδα σας να δείχνει λεία και με ματ φινίρισμα, τότε το σωστό πινέλο για το foundation είναι το κλειδί.

Χάρη στις μαλακές, πυκνές τρίχες και τη μεγάλη επιφάνεια, τα πινέλα foundation δεν αφήνουν ραβδώσεις, είτε θέλετε να έχετε πλήρη κάλυψη είτε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Τα στρογγυλεμένα πινέλα επιτρέπουν την ομοιόμορφη κατανομή σε όλο το πρόσωπό σας, ενώ τα λοξά πινέλα στοχεύουν στην ακρίβεια όταν εφαρμόζετε το foundation κατά μήκος των ζυγωματικών σας, στο μέτωπο και κάτω από τα μάτια σας.

Pro tip: Αν χρησιμοποιείτε υγρό foundation προτιμήστε πινέλα μακιγιάζ με συνθετική και όχι φυσική τρίχα, καθώς δεν απορροφούν το προϊόν.

Πινέλο πούδρας

Η πούδρα είναι η τελευταία πινελιά κάθε ρουτίνας ομορφιάς για να «κλειδώσετε» το μακιγιάζ στη θέση του.

Με τις μεγάλες χνουδωτές τρίχες του, ένα πινέλο πούδρας σας επιτρέπει να εφαρμόζετε ελαφρά την πούδρα σεταρίσματος και άλλα προϊόντα σε μορφή πούδρας όπως bronzer ή contouring, χωρίς αυτό το cakey εφέ που «σπάει», κάνει ρωγμές και τονίζει τις λεπτές γραμμές.

Pro tip: Αν χρησιμοποιείτε foundation σε μορφή πούδρας, αναζητήστε ένα πινέλο με ελαφρώς πιο πυκνές τρίχες.

Πινέλο ρουζ

Το πινέλο ρουζ είναι παρόμοιο με το πινέλο πούδρας, αλλά σε μικρότερο μέγεθος.

Αν εφαρμόζετε το ρουζ στα μήλα για να δώσετε έναν φυσικό χρωματισμό στο πρόσωπό σας, τότε ένα στρογγυλό πινέλο ρουζ είναι ιδανικό για εσάς.

Για όσες προτιμούν μια πιο δραματική εφαρμογή κατά μήκος των ζυγωματικών τους, ένα πινέλο με γωνίες είναι αυτό που ψάχνετε.

Πινέλο κονσίλερ

Εάν θέλετε να σβήσετε τις ατέλειες και να απαλλαγείτε από τους κύκλους κάτω από τα μάτια, επενδύστε σε ένα καλό πινέλο κονσίλερ.

Αυτά τα συμπαγή πινέλα επιτρέπουν την ακριβή εφαρμογή, η οποία είναι ιδανική για την κάλυψη των ατελειών καθώς και για τη στόχευση συγκεκριμένων περιοχών, όπως οι πλευρές της μύτης σας ή οι γωνίες των ματιών σας.

Αναζητήστε πυκνές τρίχες και λοξές ή μυτερές κεφαλές για απόλυτη ακρίβεια.

Πινέλο σκιας

Υπάρχουν δεκάδες πινέλα σκιάς στην αγορά, αλλά αν δεν θέλετε να πάρετε ολόκληρο σετ ένα επίπεδο πινέλο θα κάνει τη δουλειά.

Αυτός ο τύπος πινέλου εφαρμόζει τη σκιά ομοιόμορφα σε ολόκληρο το βλέφαρο. Είναι το τέλειο πινέλο για αρχάριους ή για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο.

Αναζητήστε μια στρογγυλεμένη άκρη και πυκνές τρίχες που θα μαζέψουν μια σημαντική ποσότητα σκιάς ματιών με μια κίνηση.