Μπορεί μια πρώτη ματιά το bronzer και το contour να μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετούν δύο διαφορετικούς σκοπούς και το καθένα προσφέρει κάτι μοναδικό στο τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ.

Τα bronzer έχουν σχεδιαστεί για να προσδίδουν ζεστασιά στην επιδερμίδα, ενώ το contour χρησιμοποιείται για «κοψίματα» – για να δώσει, δηλαδή, την ψευδαίσθηση της τέλειας δομής προσώπου.

Σκεφτείτε το bronzer ως ένα προϊόν που θα μιμηθεί το φυσικό σας μαύρισμα, ενώ το contouring είναι η τεχνική της φωτοσκίασης.

Bronzer

Αν θέλετε να αποκτήσετε μια ηλιοκαμένη λαμπερή όψη, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε λίγο bronzer και να το απλώσετε με ένα φαρδύ πινέλο στα σημεία όπου ο ήλιος θα χτυπούσε φυσικά το πρόσωπό σας.

Για να αποφασίσετε ποια σύνθεση θα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Για τις πιο λιπαρές επιδερμίδες συνιστάται ένα bronzer σε μορφή πούδρας, όσοι έχουν κανονική επιδερμίδα μπορούν να επιλέξουν με βάση τις προτιμήσεις τους στο μακιγιάζ, οι κρεμώδεις υφές είναι ιδανικές για αφυδατωμένες ή ξηρές επιδερμίδες.

Τα προϊόντα σε υγρή μορφή είναι κατάλληλα για μεικτούς τύπους επιδερμίδας.

Ανεξάρτητα από τη σύνθεση που θα χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι κάνετε πολύ καλό blend κοντά στη γραμμή των μαλλιών σας και στο λαιμό σας για περισσότερη συνοχή.

Επιλέξτε ένα χρώμα που είναι περίπου 2-3 αποχρώσεις πιο σκούρο από τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Για ψυχρά undertones λειτουργεί καλύτερα ένας πιο πλούσιος, θερμός τόνος, ενώ για θερμότερους τόνους λειτουργεί καλύτερα ένα bronzer σε χρυσαφί απόχρωση.

Αν έχετε πιο σκούρο τόνο επιδερμίδας μπορείτε να επιλέξετε μπρούντζινες αποχρώσεις για να τονίσετε το φυσικό περίγραμμα του προσώπου.

Contour

Το contouring αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές τεχνικές μακιγιάζ, καθώς δημιουργεί την αίσθηση ενός πιο σμιλευμένου και αρμονικού προσώπου.

Με την ανοιχτή απόχρωση (θα χρειαστείτε μία σε ψυχρούς υποτόνους αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή μία bronze αν έχετε πιο σκούρα) δημιουργείτε φως.

Με τη σκούρα δημιουργείτε σκιές και γωνίες για να δώσετε διαστάσεις στο πρόσωπό σας και να αναδείξετε τη δομή του.

Θα σας βοηθήσει να κοιτάξετε την επιδερμίδα σας στο φυσικό φως του ήλιου, ώστε να δείτε ποια σημεία είναι τα είναι πιο λαμπερά.

Σε αυτά θα πρέπει να εφαρμόσετε την ανοιχτή απόχρωση.

Στο περίγραμμα του προσώπου σας εφαρμόστε τη σκούρα απόχρωση.

Πειραματιστείτε ώστε να αποκτήσετε την τέλεια τεχνική για να καλύψετε τις δικές σας ανάγκες, ανάλογα με το δικό σας σχήμα προσώπου.

Αν ξεκινάτε τώρα, τα πιο εύκολα στη χρήση προϊόντα είναι αυτά που έχουν την μορφή πούδρας.

Μπορούν να δουλευτούν πολύ πιο εύκολα και να αναμειχθούν με τη βάση του μακιγιάζ χωρίς να δημιουργούνται ατέλειες.

Επιπλέον, η πούδρα σας δίνει την δυνατότητα να εφαρμόζετε, με τη βοήθεια ενός κοφτού πινέλου, σιγά-σιγά όση ποσότητα χρειάζεται.

Ξεκινάτε με λίγο χρώμα και σταδιακά το σκουραίνετε μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.