Είναι γεγονός πως όταν οι αφέλειες μακραίνουν είναι δύσκολο να τις διαχειριστούμε, όμως αυτή η μεταβατική φάση τους μπορεί να αξιοποιηθεί έξυπνα και να μας χαρίσει όμορφα χτενίσματα.

Ο δημιουργικός διευθυντής της Toni & Guy, Cos Sakkas, ο οποίος λατρεύει τις αφέλειες, υποστηρίζει πως «όταν έχουν μακρύνει μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να εξερευνήσετε νέα στιλ στα μαλλιά, να πειραματιστείτε με διαφορετικές εμφανίσεις και να ανακαλύψετε την ευελιξία των μαλλιών σας». Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τις αφέλειές σας είτε έχετε και βρίσκεστε σε αυτήν τη μεταβατική στιγμή τους είτε σκέφτεστε να κάνετε μελλοντικά και θέλετε να προετοιμαστείτε από τώρα.

Αξεσουάρ μαλλιών

Όταν οι αφέλειες βρίσκονται σε αυτό το άβολο ενδιάμεσο στάδιο και δεν ξέρετε πώς να κάνετε styling, τα αξεσουάρ μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος σας. Οι κορδέλες, τα hair clips και τα ιδιαίτερα τσιμπιδάκια μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τις αφέλειες μακριά από το πρόσωπό σας και να προσθέσετε μια κομψή πινελιά στην εμφάνισή σας. Πειραματιστείτε με διαφορετικά αξεσουάρ μαλλιών, για να βρείτε εκείνο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Χωρίστρα στο πλάι

Καθώς οι αφέλειές σας μεγαλώνουν, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε χωρίστρα στο πλάι φέρνοντας τις αφέλειες στη μία πλευρά του κεφαλιού. Αυτό το ευέλικτο στιλ πλαισιώνει όμορφα το πρόσωπο και τις βοηθάει να «αναμειχθούν» με τα υπόλοιπα μαλλιά, ώστε να μη φαίνονται. Επίσης, αυτό το χτένισμα θα ανανεώσει την εμφάνισή σας και όλοι θα νομίζουν ότι πήγατε στο κομμωτήριο και αλλάξατε το κούρεμά σας.

Butterfly bangs

Τα butterfly bangs είναι μια νέα τάση στα μαλλιά, ιδανική για εσάς που βρίσκεστε σε αυτό το μεταβατικό στάδιο με τις αφέλειές σας, ενώ μπορείτε να το προτιμήστε εξαρχής εάν κάνετε πρώτη φορά αφέλειες και θέλετε κάτι πιο ευέλικτο. Οι «αφέλειες της πεταλούδας» έχουν διαφορετικά μήκη και είναι πιο ατημέλητες από τις κλασικές. Είδαμε το κούρεμα αυτό στη Jenna Ortega που το υποστήριξε τέλεια και ήρθε η ώρα να φανεί χρήσιμο και τώρα.

Προσθέστε υφή

Η προσθήκη υφής στις αφέλειες μπορεί να σας βοηθήσει να «καμουφλάρετε» τυχόν ανομοιομορφίες καθώς μεγαλώνουν. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να δημιουργήσει διακριτικά τμήματα μαλλιών που πλαισιώνουν το πρόσωπο, για να προσθέσετε κίνηση και διάσταση στο κούρεμά σας.

Δημιουργήστε μπούκλες

Ένας άλλος τρόπος για να διαχειριστείτε τις αφέλειές σας όταν βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο είναι να κάνετε μπούκλες. Δημιουργήστε χαλαρούς κυματισμούς τόσο στις αφέλειες όσο και στα υπόλοιπα μαλλιά σας κι έτσι θα «κλέψετε» το μήκος τους και θα πετύχετε ένα ολοκαίνουριο χτένισμα.