Η άνοιξη είναι επιτέλους εδώ. Όπως αλλάζετε την γκαρνταρόμπα σας και τη θέση των χειμωνιάτικων παίρνουν τα ανάλαφρα ρούχα της σεζόν, την ίδια ανανέωση χρειάζεται και το νεσεσέρ σας. Οι βαριές υφές μένουν εκτός και στο παιχνίδι μπαίνουν πιο ανάλαφρες συνθέσεις που αντέχουν στη ζέστη, βοηθούν την επιδερμίδα να «αναπνέει» και αναδεικνύουν την φρέσκια, φωτεινή όψη της.

Τι κρατάτε και τι αφήνετε στο νεσεσέρ της άνοιξης;

Διαβάστε τα tips των ειδικών που ακολουθούν:

Αποφύγετε: Foundations με πλήρη κάλυψη

Προτιμήστε: BB ή CC Creams

Αφήστε στην άκρη τα βαριά foundations με πλήρη κάλυψη και πιάστε τις BB creams (Blemish Balms ή Beauty Balms). Έχουν πιο ελαφριά φόρμουλα, απλώνονται εύκολα και χαρίζουν ένα φυσικό αποτέλεσμα κάλυψης στο δέρμα. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη -ειδικά εάν έχετε σημάδια από σπυράκια ή τυχόν μικρές ουλές που θέλετε να καλύψετε-, μπορείτε να στραφείτε προς τις CC creams (Color Correcting ή Complexion Corrector). Μερικές από τις BB ή CC creams έχουν και αντηλιακή προστασία -προτιμήστε τις αν ξεχνάτε ή δεν προλαβαίνετε να φοράτε αντηλιακό καθημερινά.

Αποφύγετε: Bronzers με ματ υφή

Προτιμήστε: Κρεμώδη bronzers με λαμπερό φινίρισμα

Οι κρεμώδεις υφές απλώνονται και μπλεντάρονται πιο εύκολα, γίνονται ένα με την επιδερμίδα και αυτό είναι ένα βασικό ζητούμενο τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει και ο ιδρώτας είναι αναπόφευκτος. Τα μικρομόρια λάμψης δίνουν μια έξτρα διάσταση στο μπρονζέ αποτέλεσμα, καθώς φλερτάρουν με το φως του ήλιου και διαχέουν τη λάμψη του ομοιόμορφα στο πρόσωπο.

Αποφύγετε: Ρουζ σε μορφή πούδρας

Προτιμήστε: Κρεμώδη ρουζ

Τα κρεμώδη ρουζ είναι πολύ πιο εύκολα στη χρήση, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, που χρειάζεται να φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας πιο συχνά κατά τη διάρκεια της μέρας. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στα μάγουλά σας και «δουλέψτε» το ρουζ είτε με τα δάχτυλά σας είτε με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ. Εάν θέλετε πιο έντονο αποτέλεσμα, «χτίστε» το χρώμα εφαρμόζοντας περισσότερο ρουζ.

Αποφύγετε: Μολύβι φρυδιών

Προτιμήστε: Brow gel

Αν το μολύβι φρυδιών που χρησιμοποιείτε το χειμώνα είναι μαλακό καλό είναι να το αποχωριστείτε τους ζεστούς μήνες του χρόνου, για να αποφύγετε τον κίνδυνο να λιώσει και να δημιουργήσει μουτζούρες.  Προτιμήστε ένα τζελ φρυδιών που τονίζει το χρώμα τους, τα κρατάει σταθερά στη θέση τους και τα βοηθάει να δείχνουν πιο πλούσια.

Αποφύγετε: Κανονική μάσκαρα

Προτιμήστε: Tubing ή αδιάβροχη μάσκαρα

Οι makeup experts προτείνουν για την άνοιξη να αντικαθιστάτε την κανονική σας μάσκαρα με μια tubing. Η tubing μάσκαρα έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια χάρη στα εγγυημένα αποτελέσματα που προσφέρει και την εύκολη αφαίρεσή της. Αντί να βάφει τις βλεφαρίδες με στρώσεις χρώματος όπως όλες οι μάσκαρα, τις «τυλίγει» με τις μικροΐνες που διαθέτει και στη συνέχεια στεγνώνει για να σχηματίσει έναν εύκαμπτο «σωλήνα» γύρω από τις βλεφαρίδες – για αυτό και δεν δημιουργεί μουτζούρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να περάσετε σε μια αδιάβροχη μάσκαρα που μένει σταθερή ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες ζέστης.