Ενώ το τσάι matcha είναι χρόνια τώρα ένα δημοφιλές ρόφημα στην Ιαπωνία, πλέον αποτελεί μέρος και της δυτικής pop κουλτούρας. Ακόμα και το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα του έχει γίνει τάση -συγκεκριμένα, το βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στα πιο hot mani της σεζόν  με τα matcha latte νύχια να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων πολλών κοριτσιών. Οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται στα μανικιούρ με τη matcha αισθητική, είναι οι πράσινες, κυρίως οι ανοιχτές, για να αποτυπώσουν το χρώμα του διάσημου ροφήματος.

Τα χρώματα και σχέδια σε matcha χρώμα που μπορείτε να τολμήσετε:

Matcha μαργαρίτες

Εάν θέλετε να πετύχετε ένα παιχνιδιάρικο μανικιούρ, τι θα λέγατε εάν συνδυάζατε την απόχρωση του τσάι matcha με μερικές μαργαρίτες; Προτιμήστε κοντό ή μακρύ σχήμα κι ετοιμαστείτε για τις πιο ανοιξιάτικες εμφανίσεις σας.

Μίνιμαλ

Εάν δεν είστε λάτρεις των σχεδίων, μπορείτε απλώς να εφαρμόσετε το πράσινο χρώμα σε όλη την επιφάνεια των νυχιών σας. Προτιμήστε τα νύχια σας σε μακρύ αμυγδαλωτό σχήμα, για να είναι πιο εμφανές το χρώμα και να τραβήξει τα βλέμματα. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου όμορφο και λαμπερό.

Σοκολατί matcha

Ένας άλλος συνδυασμός που μπορείτε να τολμήσετε είναι να «μπλέξετε» το σοκολατί με το πράσινο matcha και να δημιουργήσετε ένα άκρως «νόστιμο» μανικιούρ. Εάν θέλετε, φυσικά, μπορείτε να διαλέξετε πιο ανοιχτούς καφέ τόνους αντί για το σοκολατί, για να είναι πιο φωτεινό το μανικιούρ σας.

Latte (he)art

Εάν ζηλεύετε αυτές τις αξιολάτρευτες καρδούλες που σχηματίζουν στον matcha latte σας οι baristas, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτές οι καρδιές μπορούν να γίνουν και στο μανικιούρ σας. Βάψτε τα νύχια σας σε μια πράσινη απόχρωση και προσθέστε σε ένα νύχι μερικές λευκές και λαχανί καρδούλες, δύο χρώματα που ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους.

Γαλλικό

Ποιος είπε ότι μπορείτε να επιλέξετε μόνο μια απόχρωση του πράσινου; Στο συγκεκριμένο γαλλικό, μπορείτε να διαλέξετε διάφορους τόνους του πράσινου και να βάλετε από έναν στη γραμμή κάθε νυχιού στο γαλλικό σας. Εάν βαρεθήκατε την κλασική λευκή γραμμή, αυτό το σχέδιο είναι τέλειο για εσάς.

Χρυσές λεπτομέρειες

Όταν το matcha συνδυάζεται με το χρυσό, τότε προκύπτει ένα λαμπερό και ταυτόχρονα πιο «πολυτελές» μανικιούρ. Δημιουργήστε διάφορα σχέδια στα νύχια με πράσινες αποχρώσεις και συνδυάστε τες με χρυσές γραμμές ή και φύλλα χρυσού σε διάφορα σημεία, για να πετύχετε το ιδανικό μανικιούρ για την άνοιξη.

Γκρι-καφέ

Ένα άλλο υπέροχο combo που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το γκρι-καφέ -συχνά αναφέρεται ως taupe- με το πράσινο του τσάι matcha. Βάψτε τη βάση του νυχιού σε αυτόν τον τόνο του γκρι και προσθέστε από πάνω μερικά σχέδια σε πράσινους τόνους.