Θέλετε μια φυσική, ανοιξιάτικη λάμψη στην επιδερμίδα σας; Πέντε διάσημοι makeup artists, οι οποίοι υπογράφουν τα πιο εντυπωσιακά looks στο κόκκινο χαλί, δίνουν συμβουλές μακιγιάζ για φρέσκια, φωτεινή όψη. Ακολουθήστε πιστά τα πολύτιμα makeup hacks τους και κάντε ένα update στη ρουτίνα του μακιγιάζ σας από σήμερα κιόλας.

«Χρησιμοποιήστε ένα facial tool» – Pati Dubroff

«Κάντε μασάζ στο πρόσωπο με ένα face roller ή μια συσκευή με μικρορεύματα για πέντε ή δέκα λεπτά και θα εκπλαγείτε από το πόσο λαμπερό θα δείξει το δέρμα σας πριν το μακιγιάζ. Το μασάζ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει την επιδερμίδα να λάμπει εκ των έσω» εξηγεί η διάσημη makeup artist. Για πιο μακροπρόθεσμα οφέλη, χρησιμοποιήστε και τους δύο τύπους εργαλείων σε εναλλάξ ημέρες, μερικές φορές την εβδομάδα. «Το κόλπο με οποιοδήποτε εργαλείο είναι να το μετακινείτε πάντα με κίνηση προς τα πάνω και προς τα έξω, ποτέ προς τα κάτω, για να πετύχετε ένα lifting εφέ στο πρόσωπο» συμπληρώνει.

#2

«Κάντε layering σε διαφορετικές φόρμουλες foundation» – Gucci Westman

«Κάνω πάντα layering σε υγρά και κρεμώδη foundations -με ελαφριά προς μέτρια κάλυψη-, για να δημιουργήσω μια φυσική γυαλάδα στο δέρμα» εξηγεί η ίδια. Εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε λίγη περισσότερη κάλυψη, «χτίστε» τη με τα ίδια προϊόντα ή εφαρμόστε ένα concealer -και όχι κάποιο βαρύ foundation- πάνω από το foundation για να «καμουφλάρετε» τυχόν ατέλειες ή μελάγχρωση. Φιξάρετε τη βάση σας με λίγη πούδρα όπου χρειάζεται.

#3

«Το ρουζ θα σας χαρίσει φρεσκάδα» – Sir John

Το κρεμώδες ρουζ είναι το αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ του Sir John, αφού όπως έμαθε από τη γιαγιά του δημιουργεί πραγματικά μια όψη υγείας στο πρόσωπο. «Ξεκινάω με ένα κρεμώδες ρουζ και το απλώνω με ένα πινέλο -το δουλεύω πρώτα στο πίσω μέρος του χεριού μου, για να μη βάλω πολύ χρώμα στο πρόσωπο. Ζητάω από τους πελάτες μου να χαμογελάσουν, και όπου βλέπω ότι σχηματίζονται τα μήλα του προσώπου τους, εκεί ακριβώς τοποθετώ το ρουζ. Μου αρέσει να ταμπονάρω λίγο από το ρουζ και στους κροτάφους ή στο μέτωπο» περιγράφει ο διάσημος makeup artist, ενώ συμπληρώνει λέγοντας πως ό,τι έχει απομείνει στο πινέλο το απλώνει και στο ντεκολτέ, ακριβώς εκεί που είναι οι κλείδες για ένα sexy αποτέλεσμα.

#4

«Ανανεώστε τα smokey eyes με γήινες αποχρώσεις» – Sheika Daley

«Λατρεύω τα smokey eyes σε γήινες αποχρώσεις. Χρησιμοποιήστε μπρονζέ ή έναν πιο σκούρο τόνο σκιάς ματιών και κάντε πολύ καλό blending πάνω από την πτυχή του ματιού (crease), φτάνοντας σχεδόν μέχρι το φρύδι, έτσι ώστε η σκιά να «σβήνει» ομοιόμορφα και να υπάρχει μια διακριτική υποψία χρώματος στο eye look σας» προτείνει η ίδια. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο shimmer στο κινητό βλέφαρο για περισσότερη φρεσκάδα, κάντε διακριτικό το eyeliner και φορέστε ψεύτικες βλεφαρίδες για να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ των ματιών σας. «Εάν θέλετε να δώσετε μια δραματική διάσταση στο μακιγιάζ σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκούρα καφέ ή ακόμα και μαύρη σκιά στις εξωτερικές γωνίες των ματιών για ένα υπέροχο cat-eye look» συμπληρώνει η Sheika Daley.

#5

«Εφαρμόστε το bronzer με τα δάχτυλα» – Daniel Martin

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε φυσική, μπρονζέ επιδερμίδα είναι να χρησιμοποιήσετε δύο δάχτυλά σας -παράμεσος και μεσαίο-, για να εφαρμόσετε το bronzer στα ψηλότερα σημεία του προσώπου. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας με αυτόν τον τρόπο θα έχετε περισσότερο έλεγχο στις κινήσεις σας και μπορείτε να «χτίσετε» το χρώμα. «Χρησιμοποιώ πολύ τα χέρια μου στο μακιγιάζ. Εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα φινίρισμα που θα μοιάζει με δεύτερο δέρμα, προτιμήστε ένα κρεμώδες bronzer με ισχυρή διάρκεια για να μη «λιώσει» και απλώστε το με τα δάχτυλά σας στα σημεία που «χτυπάει» φυσικά ο ήλιος -στη γραμμή των μαλλιών, στο πηγούνι και στα πλαϊνά της μύτης» αναφέρει ο ίδιος.