Ζούμε σε τόσο γρήγορους ρυθμούς που δύσκολα «συγχωρούν» το πρήξιμο και τη δυσφορία μετά από ένα γεύμα. Το στομάχι μας συχνά μετατρέπεται σε δείκτη άγχους, ενώ η ομαλή πέψη γίνεται ένα ακόμα στοίχημα της ημέρας. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που όλο και περισσότεροι στρέφονται σε φυσικές λύσεις – και μάλιστα σε γεύσεις γνώριμες, αγαπημένες και αποδεδειγμένα αποτελεσματικές.
Τα τελευταία χρόνια, η επιστημονική κοινότητα εστιάζει στα οφέλη της μαστίχας, επιβεβαιώνοντας την παραδοσιακή της χρήση με σύγχρονες μελέτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κλινική μελέτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, που δείχνει πως η καθημερινή κατανάλωση μαστιχόνερου Mastiqua μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εκδήλωση των συμπτωμάτων του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ).
Το Mastiqua κάνει κάθε στομάχι να… περνάει ωραία
Το Mastiqua δεν είναι απλώς ένα εναλλακτικό ανθρακούχο νερό. Είναι ένα προϊόν με ρίζες στη μεσογειακή διατροφική παράδοση, φτιαγμένο με φυσικό τρόπο, χωρίς ζάχαρη ή τεχνητά πρόσθετα. Η μαστίχα Χίου που περιέχει, ένα ξεχωριστό δώρο της ελληνικής γης, έχει εδώ και αιώνες χρησιμοποιηθεί για την ευεργετική της δράση στη γαστρεντερική υγεία. Επιπλέον, είναι ευρέως γνωστή για τις αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της.

Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο μελέτης για τη σχέση διατροφής και λειτουργικών γαστρεντερικών διαταραχών, μελέτησε τις επιδράσεις της καθημερινής κατανάλωσης μαστιχόνερου σε άτομα με διαγνωσμένο ΣΕΕ.
Το αποτέλεσμα; Βελτίωση στα βασικά συμπτώματα – όπως το αίσθημα φουσκώματος, οι κράμπες και η ασταθής κινητικότητα του εντέρου – σε όσους κατανάλωναν Mastiqua σε καθημερινή βάση, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.