Σαλάτα με φακές, σταφύλι και φρέσκο δυόσμο
Ετοιμάστε μια δροσερή σαλάτα με σούπερ θρεπτική αξία, ένα πλήρες γεύμα που φροντίζει για την υγεία σας!

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ50 λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. φακές
- ⅓ ματσάκι (⅓ φλ.) φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 5 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Λευκό μπαλσάμικο κατά βούληση
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. ρώγες φρέσκου σταφυλιού, κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (περίπου 30 λεπτά). Αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε σε χύτρα ταχύτητας για περίπου 7 λεπτά.
Βήμα 2ο
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν (μπορούμε να τις ξεπλύνουμε με κρύο νερό και να τις στραγγίξουμε καλά).
Βήμα 3ο
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σταφύλι. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 6-7 λεπτά.
Βήμα 4ο
Προσθέτουμε το σταφύλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.