Σπανακόπιτα με κρούστα καλαμποκιού
Μια κλασική μαμαδίστικη συνταγή με ένα twist, ιδανική για τα καλοκαιρινά μεσημέρια στην πόλη ή στο εξοχικό!

Υλικά
- 250 γρ. καλαμποκάλευρο
- 50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για ταψί και ράντισμα πίτας
- 1.400 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
- 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 λευκά ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια (1 φλ.), ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170°C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το καλαμποκάλευρο, το ελαιόλαδο και το νερό τόσο ώστε να έχουμε έναν χυλό σφιχτό.
Βήμα 2ο
Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ, βάζουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, πιέζοντας τα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν και μειωθεί ο όγκος τους, τα αδειάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε προηγουμένως αλείψει με ελαιόλαδο.
Βήμα 3ο
Τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να τα ισιώσουμε όσο μπορούμε. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του καλαμποκάλευρου, ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου τα λαχανικά.
Βήμα 4ο
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της πίτας.
Βήμα 5ο
Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει, και σερβίρουμε.