Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν βασικό μέρος της διατροφής πολλών ανθρώπων παγκοσμίως. Οι πιο γνωστές επιλογές είναι το αγελαδινό, το κατσικίσιο και το πρόβειο γάλα. Είναι γνωστά για την υψηλή τους θρεπτική αξία, καθώς περιέχουν συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας όπως ασβέστιο, πρωτεΐνες, βιταμίνες (κυρίως A, D και B12) και φώσφορο. Η σύσταση των γαλακτοκομικών προϊόντων διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος (π.χ. γάλα, γιαούρτι, τυρί) και την επεξεργασία που έχει υποστεί.

Δείτε το βίντεο