Ρεβίθια με λιαστές ντομάτες
Μια γευστική και χορταστική πρόταση.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
Υλικά
- 3 φλιτζ. ρεβίθια βρασμένα
- 7 λιαστές ντομάτες σε λάδι ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Για το ντρέσινγκ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- Κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα βρασμένα ρεβίθια, τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Βήμα 2ο
Χτυπάμε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
Βήμα 3ο
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 5-10 λεπτά, να μαριναριστεί και να δέσουν οι γεύσεις.
Βήμα 4ο
Σερβίρουμε τη ρεβιθοσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς δροσερή.