Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά
Μία ιδιαίτερη και χορταστική λευκή φασολάδα με ταχίνι, ρίγανη και κύμινο. Απολαύστε τη ζεστή, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Υλικά
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
-
2 κ.γ. σπόροι κύμινου
-
3 κ.σ. ταχίνι απαλό
-
1 κονσέρβα (400 γρ.) λευκά φασόλια, όπως γίγαντες ή λευκά μικρά φασόλια, στραγγισμένα
-
50 γρ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωριστά τα κοτσάνια από τα φύλλα)
-
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τελείωμα
-
2 μεγάλες φέτες ψωμί προζυμένιο, φρυγανισμένες, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 2ο
Προσθέτετε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά, ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα.
Βήμα 3ο
Ανακατεύετε μέσα το ταχίνι και 50 ml ζεστό νερό. Αν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμη ζεστό νερό.
Βήμα 4ο
Προσθέτετε τα φασόλια και τα κοτσάνια του μαϊντανού, καθώς και τα περισσότερα από τα φύλλα (κρατήστε λίγα για το γαρνίρισμα). Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά τα φασόλια.
Βήμα 5ο
Τελειώστε με μαύρο πιπέρι και μια γενναιόδωρη δόση έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί προζυμένιο.