Είτε έχετε αρχίσει να εμφανίζετε συμπτώματα εμμηνόπαυσης είτε νιώθετε το σώμα σας να σας προειδοποιεί ότι είστε λίγο πριν, η διαχείριση των συμπτωμάτων μπορεί να αποτελεί μια δύσκολη συνθήκη από μόνη της, πόσο μάλλον όταν πρέπει να τα διαχειριστείτε στην δουλειά.

Εμμηνόπαυση στη δουλειά

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε, προκειμένου να τα διαχειριστείτε και να ανακουφιστείτε, έστω και λίγο:

Μειώστε την καφεΐνη

Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι δύσκολο, καθώς, για πολλούς από εμάς, η καφεΐνη είναι βασικό μέρος της πρωινής ρουτίνας μας. Ωστόσο, όπως μας εξηγούν ειδικοί, η καφεΐνη συμβάλλει σε εξάψεις, εγκεφαλική ομίχλη, κόπωση, μεταβολές της διάθεσης και άλλα συμπτώματα εμμηνόπαυσης, οπότε η διατήρηση του καφέ σας στο μέγιστο των δύο την ημέρα θα βοηθήσει.

Ίσως μπορείτε να κρατήσετε στο συρτάρι σας μια ποικιλία από βότανα ή τσάι για να έχετε μια ποικιλία στα ροφήματά σας, χωρίς να βασίζεστε στην καφεΐνη.

Σκεφτείτε τι θα φορέσετε

Η εμμηνόπαυση συχνά μας αφήνει επιρρεπείς σε αλλαγές θερμοκρασίας, οπότε πραγματικά αν σκεφτείτε τι θα φορέσετε και επιλέξετε στρατηγικά τα ρούχα σας, τότε θα είστε πιο άνετη καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Αν αντιμετωπίζετε εξάψεις, δοκιμάστε να φοράτε στρώματα ρούχων, που μπορούν να βγουν εύκολα.

Ίσως να κρατάτε μια πιο ζεστή ζακέτα ή πουλόβερ στο γραφείο, ώστε να μπορείτε να τα φορέσετε στην περίπτωση που αισθανθείτε ξαφνικά να κρυώνετε.

Επιλέξτε έξυπνα τα σνακ

Είναι τόσο εύκολο να προσεγγίσετε τα γρήγορα σνακ με υδατάνθρακες και ζάχαρη, ειδικά αν νιώθετε έντονη ανησυχία ή άγχος. Εάν αισθάνεστε πραγματικά την ανάγκη να διατηρήσετε ψηλά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, τότε επιλέξτε μια χούφτα ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Το μείγμα των θρεπτικών ουσιών όχι μόνο θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ορμονών αλλά θα σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις για περισσότερο.

Εστιάστε στην αναπνοή σας

Εάν νιώσετε το άγχος να αυξάνετε απότομα, δοκιμάστε να εστιάσετε στην αναπνοή σας. Αυτό θα βοηθήσει και με τις εξάψεις:

  • Εισπνεύστε αργά και βαθιά μέσα από τη μύτη σας. Κρατήστε τους ώμους σας χαλαρούς, χωρίς να σηκώνονται προς τα αυτιά σας.
  • Εκπνεύστε αργά από το στόμα σας. Καθώς φυσάτε αέρα, χαλαρώστε λίγο τα χείλη και το σαγόνι σας.
  • Επαναλάβετε μέχρι να νιώσετε καλύτερα.