Αν προσπαθείτε να μειώσετε φυσικά την αρτηριακή σας πίεση δεν είστε μόνοι. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι κάτι που δεν πρέπει να αμελούμε, μιας και μπορεί να βλάψει την καρδιά. Εμφανίζεται όταν η αρτηριακή πίεση αυξάνεται σε ανθυγιεινά επίπεδα, αποτελώντας γενικά μια «αθόρυβη» πάθηση, καθώς αρκετοί είναι οι άνθρωποι που δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να βρείτε φυσικές μεθόδους για να την μειώσετε. Αυτό που μας προτείνουν οι ειδικοί είναι να στοχεύουμε στα 150 λεπτά φυσικής δραστηριότητας ήπιας έντασης την εβδομάδα, πράγμα που αναλογεί σε μόλις είκοσι λεπτά την ημέρα. Τώρα, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης.

Τι να κάνετε 20 λεπτά την ημέρα για μειωμένη πίεση

Αυτά περιλαμβάνουν τη μείωση των επιπέδων του στρες, τη μείωση της κατανάλωσης νατρίου, τον περιορισμό της πρόσληψης αλκοόλ και την τακτική εξέταση. «Ένας λόγος για τον οποίο η αρτηριακή σας πίεση μπορεί να αυξηθεί είναι λόγω των πιο δύσκαμπτων, μικρότερων αρτηριών και φλεβών», μας εξηγούν οι ειδικοί, προσθέτοντας ότι το νάτριο μπορεί να συμβάλλει στην προαναφερθείσα δυσκαμψία.

Η μέτριας έντασης άσκηση, ωστόσο, βοηθά στην ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος διευρύνοντας τις αρτηρίες και τις φλέβες, θωρακίζοντας συνολικά την καρδιά σας. Μια ισχυρότερη καρδιά, σύμφωνα με την Mayo Clinic, μπορεί να αντλεί περισσότερο αίμα με λιγότερη δύναμη, γεγονός που μειώνει την πίεση στις αρτηρίες σας. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε μείωση της αρτηριακής πίεσης και γι’ αυτό η άσκηση συνιστάται ιδιαίτερα από καρδιολόγους.

Η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιολογίας (AHA) ορίζει το γρήγορο περπάτημα, την ποδηλασία κάτω από 10 mph, τον χορό, την κηπουρική ως παραδείγματα άσκησης μέτριας έντασης.

Γιατί να ξεκινήσετε από εκεί

Η υγεία της καρδιάς σας επωφελείται από την ολιστική προσέγγιση, που περιλαμβάνει επιλογές σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σας, αλλά αν μόλις ξεκινάτε τις προσπάθειές σας, η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας είναι ένα εξαιρετικό και βιώσιμο μέρος για να ξεκινήσετε.

Έτσι, αν ψάχνετε για μια απλούστερη αλλαγή τρόπου ζωής για να ξεκινήσετε, ξεκινήστε με 20 λεπτά άσκησης την ημέρα. Αυτό θα μπορούσε επίσης να μοιάζει με 40 λεπτά κάθε δεύτερη μέρα ή οποιοσδήποτε συνδυασμός λειτουργεί για εσάς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς η συχνότητα είναι πιο σημαντική από την ένταση. Αυτό σημαίνει ότι μια 3ωρη βόλτα με ποδήλατο μία φορά το μήνα δεν είναι τόσο ευεργετική για την υγεία της καρδιάς σας όσο ένας καθημερινός 20λεπτος περίπατος, τρέξιμο ή ποδηλασία.