Ο χειμώνας που πέρασε επηρέασε σημαντικά την περιποίηση τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά. Ωστόσο το κρύο σε συνδυασμό με τη χρήση της μάσκας επέβαλαν να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξυγίανση και την ισορροπία της επιδερμίδας μας. Ετσι η νέα σεζόν και η αλλαγή εποχής είναι αφορμή για να υιοθετήσουμε νέα δεδομένα και τάσεις στην ομορφιά. Τα παρακάτω είναι τα σημαντικότερα που ξεχωρίσαμε.

Πρωτοποριακή περιποίηση σώματος

Αρκετά brands εμπλουτίζουν τις σειρές περιποίησής τους με όλο και περισσότερες συνθέσεις για το σώμα. Πλέον ακόμα και στα shower gels και τα body scrubs δίνεται έμφαση στα συστατικά και τις καινοτομικές συνθέσεις που στόχο έχουν να περιποιούνται την επιδερμίδα αλλά και να βελτιώνουν τη συνολική μας ευεξία. Στοιχεία όπως τα ΑΗΑ και ΒΗΑ, σκουαλένιο, υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη, που συναντάμε συχνά στις συνθέσεις για το πρόσωπο, ενσωματώνονται σε όλο και περισσότερα καλλυντικά σώματος με στόχο να καταπολεμήσουν τα σπιθουράκια, την υπερκεράτωση και τη θαμπάδα.

View this post on Instagram

A post shared by ✨ – ✨ (@jerryorganic)

Φωτεινές ποπ αποχρώσεις σε μακιγιάζ και μαλλιά

Αν και ποντάρουμε στο φυσικό μακιγιάζ για τις καθημερινές μας εμφανίσεις, υπάρχει ένα ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το φωτεινό χρώμα που κάνει ένα δυναμικό comeback. Ακόμα και η JLO το τόλμησε.


Στο μακιγιάζ κυριαρχούν οι ενδιαφέρουσες χρωματικές παλέτες  που ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Και σταρ όπως η Elle Fanning και η Nicola Coughlan του “Bridgerton” δίνουν το παράδειγμα.

View this post on Instagram

A post shared by Elle Fanning (@ellefanning)

Facial Icing

Σύμφωνα με τον μύθο, ακόμα και η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας είχε υιοθετήσει αυτήν την τακτική για σφριγηλό δέρμα. Πρόκειται για μια γρήγορη διαδικασία που κάνουμε εύκολα στο σπίτι σε ελάχιστα λεπτά η οποία χαρίζει άμεση λάμψη και σύσφιξη. Για να το πραγματοποιήσουμε χρειαζόμαστε μόνο ένα παγάκι που τοποθετούμε σε όλο το πρόσωπο. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα gua sha ή jade roller ή cooling face globes που έχουμε τοποθετήσει για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Λαμπερό μακιγιάζ

Το trend που ήρθε για να μείνει δεν αφορά μόνο το δέρμα αλλά και τα βλέφαρα και τα χείλη. Τα must προϊόντα για ένα dewy look είναι ένα ελαφρύ, λεπτόρρευστο μέικ απ με υαλουρονικό οξύ, ένα κρεμώδες highlighter που μπορούμε να τοποθετήσουμε σε στρατηγικά σημεία του προσώπου και στα βλέφαρα, καθώς και κρεμώδη ρουζ.

Περιποίηση μαλλιών με skincare συστατικά

Ο πρωταγωνιστής της ενυδάτωσης προσώπου, το υαλουρονικό οξύ, μετατρέπεται σε έναν σημαντικό παράγοντα για την περιποίηση των μαλλιών. Κλειδώνει την υγρασία της τρίχας κι αναζωογονεί τα μαλλιά κάνοντάς τα να δείχνουν πιο γεμάτα και λαμπερά. Μάλιστα η Εva Longoria πρωταγωνιστεί σε μία διαφημιστική καμπάνια σειράς προϊόντων για τα μαλλιά με υαλουρονικό οξύ. Αλλα συστατικά που συναντάμε στα προϊόντα haircare είναι η centella asiatica για ενδυνάμωση της τρίχας και η νιασιναμίδη που προάγει τη λάμψη της.