Γνωστός για την αγάπη του για τα υγιή, λαμπερά μαλλιά και τα εμβληματικά χτενίσματα που ξεπερνούν τις τάσεις, ο διάσημος hair expert Serge Normand δημιουργεί υπέροχες εμφανίσεις για εξίσου υπέροχες προσωπικότητες. Είναι το πρόσωπο που επιμελείται τα μαλλιά της Julia Roberts, ενώ έχει συνεργαστεί και με άλλες A-list celebrities, όπως η Julianne Moore, η Nicole Kidman, η Sarah Jessica Parker, η Sofia Vergara και τα supermodels της δεκαετίας του ’90.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Serge Normand αποκάλυψε μικρά μυστικά που θα κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν στα καλύτερά τους!

Ψάξτε τι σας ταιριάζει

«Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, ποτέ δε με οδήγησαν οι τάσεις», λέει ο Serge Normant και προσθέτει: «Πρώτα και πάνω από όλα βλέπω την προσωπικότητα των ανθρώπων που με εμπιστεύονται -λόγος είναι απλός: το hairstyle που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας είναι και το πιο διαχρονικό για εσάς. Αντιμετωπίζω τα μαλλιά ως ένα αξεσουάρ που πρέπει να σε κάνει να νιώθεις καλά σε καθημερινή βάση» συμπληρώνει ο ίδιος.

«Αν δεν ξέρετε τί σας ταιριάζει βρείτε μερικές φωτογραφίες με χτενίσματα που σας αρέσουν και δείξτε τα στον κομμωτή σας. Η υγεία των μαλλιών σας, το σωστό χρώμα για τον τόνο της επιδερμίδας σας, μια διαφορετική χωρίστρα -όλα αυτά τα μικρά πράγματα θα πρέπει ο κομμωτής σας να τα φέρει στα μέτρα σας και μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο πώς αισθάνεστε για τα μαλλιά σας».

Κάντε μικρές, όχι δραστικές αλλαγές

Μόλις βρείτε το πιο κολακευτικό για εσάς στιλ μαλλιών, κάντε μικρές αλλαγές ώστε να δείχνει πάντα «φρέσκο», συμβουλεύει ο expert. Φέρνει ως παράδειγμα την Julia Roberts και την αλλαγή που έκαναν στα μαλλιά της: «Δε θέλαμε να πειράξουμε το μήκος αλλά θέλαμε να κρατήσουμε τον όγκο, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε βαριές αφέλειες που θα μπορούσε να τραβήξει στο πλάι. Συχνά πιστεύουμε ότι οι αφέλειες δεν είναι ευέλικτες, αλλά ανάλογα με το μήκος που έχουν μπορούν να γίνουν. Στην περίπτωση της Julia εξελίξαμε το hairstyle που της ταιριάζει με τρόπο που αναδεικνύει την υπέροχη ποιότητα των μαλλιών της» εξηγεί.

Φρεσκάρετε τις άκρες των μαλλιών

Σε όποιο μήκος ή κατάσταση κι αν βρίσκονται τα μαλλιά σας, μπορείτε να αναβαθμίσετε δραστικά την εμφάνιση και την αίσθηση τους με μερικές απλές τακτικές συντήρησης. Για παράδειγμα, ένα ελαφρύ τριμάρισμα στις άκρες -ο ίδιος το αποκαλεί “dusting”-, είναι μια κίνηση που δεν θα επηρεάσει το μήκος των μαλλιών σας αλλά που θα κάνει μεγάλη διαφορά στην εικόνα και την αίσθηση που έχουν.

Εφαρμόστε τα προϊόντα μαλλιών με φειδώ

«Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν υπερβολική ποσότητα προϊόντων στα μαλλιά τους» αναφέρει ο Normant. Όποιο προϊόν styling και αν χρησιμοποιείτε, φροντίστε να το απλώνετε ομοιόμορφα στα χέρια σας, ώστε να εφαρμόζετε την ίδια ποσότητα σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο περισσότερο από το προϊόν styling μόνο εκεί που το χρειάζεστε -στις ρίζες για όγκο ή από τη μέση των μαλλιών και προς τα κάτω, εάν θέλετε να καθορίσετε τις μπούκλες σας. Επιπλέον, αναφέρει ότι «πολλοί άνθρωποι λένε ότι το conditioner βαραίνει τα μαλλιά τους, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε το μόνο όπου νιώθετε ότι είναι απαραίτητο -εφαρμόστε το πιο συχνά από τη μέση έως τις άκρες. Στη συνέχεια, βουρτσίστε τα μαλλιά σας και ξεβγάλτε το αμέσως για να μη βαρύνει τα μαλλιά».

Μη φοβάστε να βουρτσίσετε τις μπούκλες σας

Ο κανόνας του Serge Normant για τις μπούκλες έχει ως εξής: Όσο λιγότερο στημένες είναι, τόσο πιο φυσικές θα δείχνουν. «Μερικές φορές, οι άνθρωποι φοβούνται να βουρτσίσουν τις μπούκλες τους πάρα πολύ, αλλά αν το κάνετε, θα έχετε περισσότερο φυσικό όγκο και κίνηση. Και, αν έχετε τμήματα μαλλιών όπου οι μπούκλες δεν είναι ιδιαίτερα ορατές, μπορείτε να τα φτιάξετε πάλι με ένα σίδερο για μπούκλες και να τις χτενίσετε ξανά.

Χαρίστε όγκο

Αν σας αρέσει ο όγκος στα μαλλιά, είναι εύκολο να τον πετύχετε κι εσείς ανεξάρτητα από το στιλ, την υφή ή το μήκος των μαλλιών σας. Απλώς κρεπάρετε ένα τμήμα μαλλιών -είτε στην κορυφή του κεφαλιού είτε στα πλάγια- κάτω από την εξωτερική επιφάνεια των μαλλιών σας κι έτσι θα αποκτήσετε φυσικό όγκο χωρίς να φαίνονται κρεπαρισμένα τα μαλλιά σας. Η κορυφαία συμβουλή που δίνει είναι να ψεκάζετε τη βούρτσα σας με λακ πριν το κρεπάρισμα, γιατί χαρίζει περισσότερη υφή και κράτημα. Όταν τελειώσετε, βουρτσίστε απαλά για να αποκτήσετε ένα πιο λαμπερό φινίρισμα.

Πειραματιστείτε με διαφορετικές υφές

Σύμφωνα με τον Normant, «η ατέλεια μπορεί να προσθέσει στην προσωπικότητα». Είτε πρόκειται να έχετε όγκο στην κορυφή του κεφαλιού σας αφήνοντας τα μήκη σας σε χαλαρούς κυματισμούς είτε πρόκειται να κάνετε μια sleek αλογοουρά με ογκώδεις άκρες, το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα φρέσκο και στιλάτο. «Πάρτε για παράδειγμα τη φετινή red carpet σεζόν με τα τόσα ιδιαίτερα χτενίσματα. Είναι υπέροχο να βλέπεις τις γυναίκες να υποστηρίζουν με αυτοπεποίθηση τα μαλλιά που αγαπούν -και αυτό είναι πάντα κολακευτικό» τονίζει ο ίδιος.