Ήταν μια γεμάτη εβδομάδα και σήμερα που επιτέλους έχετε το ρεπό σας απολαμβάνετε τον ήλιο στην παραλία με την παρέα σας. Για να νικήσετε τη ζέστη, πάτε στην πλησιέστερη καντίνα κι αγοράζετε μια παγωμένη μπύρα. Ενώ αυτή η ιδέα φαίνεται τέλεια για να σβήσετε τη δίψα σας τη δεδομένη στιγμή, είναι πολύ πιθανό την επομένη να την έχετε μετανιώσει πικρά, αφού ζέστη και αλκοόλ είναι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε αλκοόλ εν μέσω καύσωνα και γιατί αυτό είναι επικίνδυνο;

Πάμε να δούμε τα ρίσκα που παίρνετε όταν καταναλώνετε αλκοόλ στη ζέστη:

Αφυδάτωση

Λυπούμαστε που είμαστε φορέας των κακών ειδήσεων, αλλά αν και μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα να πιείτε μια κρύα μπύρα για να δροσιστείτε, η υπερβολική κατανάλωση της γλυκιάς αμβροσίας μπορεί να σας αφυδατώσει. Και η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση, λήθαργο και προβλήματα με την αναπνοή και τον καρδιακό σας ρυθμό. Οπότε ίσως τελικά να μην ήταν ένα φονικό hangover από το οποίο υποφέρατε – ήταν πραγματικά αφυδάτωση.

Θερμοπληξία και εξάντληση

Συνήθως ο ιδρώτας που παράγουμε όταν ζεσταινόμαστε μας κρατά δροσερούς όταν εξατμίζεται από την επιφάνεια του δέρματός μας. Ωστόσο, σε εξαιρετικά ζεστές μέρες ή όταν καταβάλλουμε υπερβολική προσπάθεια, αυτό το σύστημα μπορεί να αποτύχει και η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να αρχίσει να ανεβαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα. Το ποτό στη ζέστη μπορεί να ανεβάσει απότομα τη θερμοκρασία του κορμού σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε θερμοπληξία ή εξάντληση.

Εσωτερικά όργανα

Οι μπύρες που θα πιείτε στην παραλία το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσουν τον εγκέφαλο, το συκώτι, το στομάχι, το παχύ έντερο και την καρδιά σας. Επομένως, μπορεί να είναι συνετό να απέχετε από το αλκοόλ αν εκτιμάτε τα εσωτερικά σας όργανα.

Η χειρότερη και η καλύτερη ώρα για να πιείτε ένα ποτηράκι

Το να πίνετε όταν η ζέστη είναι λιγότερο έντονη είναι μια σοφή κίνηση, γι’ αυτό γεμίστε το ποτήρι σας όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση την κατανάλωση αλκοόλ μεταξύ 12 και 3 το μεσημέρι, καθώς εκείνη την ώρα είναι η πιο θερμή της ημέρας.

Πώς να αποφύγετε το hangover;

Είναι απλό – πίνετε περισσότερο νερό. Ιδανικά, ανά μισό ποτήρι αλκοόλ, πίνετε δύο ποτήρια νερού ή αναψυκτικού για να αποτρέψετε την αφυδάτωση και να μετριάσετε το hangover. Επίσης, φροντίστε να κάθεστε πάντα σε σκιερό μέρος και να πίνετε με σταθερό ρυθμό.

Και το επόμενο πρωί;

Εάν εξακολουθείτε να υποφέρετε, μπορεί να οφείλεται στο ότι το αλκοόλ επηρεάζει κάθε άνθρωπο με διαφορετικούς τρόπους κι επειδή είναι διουρητικό ενθαρρύνει τα νεφρά να χάσουν επιπλέον υγρά. Γι’ αυτό την επόμενη μέρα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό και φρέσκο ​​χυμό για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας. Επίσης, πάρτε ένα παυσίπονο ενώ ίσως θέλετε να δοκιμάσετε και ένα αντιόξινο δισκίο για να ηρεμήσετε το στομάχι σας. Φάτε μια μπανάνα ή ένα ακτινίδιο για το κάλιο, αν μπορείτε να το χειριστείτε, και πιείτε ένα φακελάκι επανυδάτωσης για να αντικαταστήσετε τα χαμένα μέταλλα και αλάτι.