Πολλές φορές μεγαλώνοντας, αισθανόμαστε «πνιγμένοι» στη ρουτίνα της καθημερινότητας, «χάνοντας» τον εαυτό μας και τα θέλω μας. «Αυτογνωσία» σημαίνει επιστροφή στην «άγρια φύση» ή αλλιώς στην «άγρια ​​πλευρά» μας που έχει «εκπαιδευτεί στην εξημέρωση».

Ως νεαρά κορίτσια και αγόρια, διδαχθήκαμε να ζητάμε την άδεια για να παίξουμε, να φάμε, ακόμα και να.. ανακουφιστούμε. Μάθαμε ότι η συμμόρφωση είναι αρετή και στο πέρασμα του χρόνου παρανοήσαμε, θυσιάζοντας πολλές φορές την ευημερία μας για τους άλλους. «Κρύψαμε» την δημιουργικότητά μας κάτω από το «βάρος της υποχρέωσης» και ειδικά οι γυναίκες περιορίστηκαν ακόμη και σε σχέση με το σώμα τους.

Τι σημαίνει «άγρια φύση»

Το να «ξετυλίξετε» την «άγρια πλευρά» σας δεν συνεπάγεται να κυλιστείτε στη λάσπη ή να κυκλοφορήσετε με μπερδεμένα και αχτένιστα μαλλιά – όχι ότι θα ήταν κάτι κακό!

Στην ουσία, ο όρος αφορά την απόρριψη ορισμένων από τις κοινωνικές προσδοκίες για τον εαυτό μας που δεν εξυπηρετούν το καλό μας. Αντί λοιπόν να ακολουθείτε εκείνο που οι άλλοι περιμένουν από εσάς, θα ήταν ωφέλιμο να «αφεθείτε στην εσωτερική σας καθοδήγηση» σχετικά με το ποιοι είστε και το πώς θέλετε να είστε.

Σημάδια ότι «η άγρια ​​πλευρά σας, σας καλεί»

Εάν φοβάστε να αποκαλύψετε τα θέλω σας, να είστε δημιουργικοί, να διεκδικείτε αυτό που νιώθετε πως αξίζετε, τότε χρειάζεται επειγόντως να βάλετε ένα «στοπ» στο φόβο και στην ανασφάλεια. Εάν έχετε αρχίσει να αμφισβητείτε τους στόχους σας, νιώθετε μπερδεμένοι, εξαντλημένοι ή απαθείς, ήρθε η ώρα για ενδοσκόπηση  και «αναπροσαρμογή».

Πώς θα ξαναβρώ τον εαυτό μου;

Γείωση

Βγείτε έξω και περπατήστε ξυπόλυτοι στο χώμα. Η «γείωση» βοηθά στη σταθεροποίηση του ρυθμού λειτουργίας του οργανισμού μας και στην επαναφορά της ισορροπίας του, συμπεριλαμβανομένου του κύκλου ύπνου και εγρήγορσης του σώματος και της έκκρισης κορτιζόλης- της κατεξοχήν ορμόνης του άγχους.

Προϊόντα της φύσης

Χρησιμοποιείστε όσο το δυνατόν πιο φυσικά προϊόντα για την περιποίηση του σώματός σας, που παρασκευάζονται από μη συνθετικά ή τοξικά χημικά.

«Σβήστε τα φώτα»

Το σώμα μας είναι καλό να συγχρονίζεται με τον κύκλο της ημέρας, την ανατολή και τη δύση του ήλιου. Για την σωστή λειτουργία του βιολογικού μας ρυθμού και του κύκλου του ύπνου μας, συνίσταται να ξαπλώνουμε νωρίς και να ξεκουραζόμαστε αρκετά.

Γιατί να «καίει» ως τις 2 η λάμπα στην κρεβατοκάμαρά σας; Ανάψτε κεράκια, χαλαρώστε, αδειάστε το νου και κοιμηθείτε.

Η διαίσθησή σας είναι σωστή

«Ακούστε» το ένστικτο σας. Σκεφτείτε το σώμα σας σαν ένα «εργαλείο σοφίας» που δεν πρέπει να το αφήνουμε να «σκουριάζει». Πολλές φορές λέμε: «Το ένιωθα μέσα μου πως κάτι δεν πάει καλά» ή «Είχα ένα σφίξιμο στην καρδιά» για ένα άτομο, μια απόφαση, μια κατάσταση που εξελίσσεται στη δουλειά. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η διαίσθησή μας υπάρχει και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο τι θα πράξουμε τελικά. Ακούστε την.

Δημιουργικότητα

Ζωγραφίζετε; Τραγουδάτε; Χορεύετε; Γράφετε; Δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι σε κάτι για να αξίζει τον κόπο μας! Δοκιμάστε ό,τι σας γεμίζει χαρά. Η «μαγεία» άλλωστε βρίσκεται στην εμπειρία και έτσι «ανοίγεται» μια πόρτα για να γνωρίσουμε καλύτερα τις δυνατότητές μας.

«Εσύ, τι θέλεις»;

Οι κοινωνικές επιταγές μπορεί να σας κάνουν να προσπαθείτε για πράγματα που δεν θέλετε καν. Να ξοδεύετε χρήματα και ενέργεια σε οτιδήποτε ουσιαστικά δεν χρειάζεστε και η προσοχή σας αποσπάται από το να κάνετε τελικά μια ζωή της επιλογής σας! Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση για την καριέρα σας, τη σχέση σας ακόμα και το επόμενο γεύμα σας, προσπαθήστε να «ξεφύγετε» από τις κοινωνικές «νόρμες». Κάντε μια παύση και αναρωτηθείτε: «Εγώ, τι πραγματικά θέλω»;

Ύστερα από δεκαετίες προσαρμογής στις κοινωνικές «κατευθύνσεις», μπορεί να σας φαίνεται αρκετά δύσκολο να ορίσετε το δικό σας «μονοπάτι». Αξίζει να ξεκινήσετε αυτό το «ταξίδι» και μην σκεφτείτε τον «προορισμό». Απολαύστε την «άγρια διαδρομή» κι όπου σας βγάλει..