Δεν είναι μυστικό ότι το σώμα σας βιώνει πολλές αλλαγές καθώς μεγαλώνετε. Συνήθως μετά τα σαράντα, οι άνθρωποι είναι λιγότερο δραστήριοι, “καίνε” λιγότερες θερμίδες και είναι πιο πιθανό το αδυνάτισμα να μην είναι το ίδιο εύκολο.

Ποιες τροφές να μειώσετε για πιο εύκολο αδυνάτισμα

Εάν όμως, μειώσετε τις θερμίδες και κάψετε περισσότερες από αυτές που καταναλώνετε, μπορείτε να χάσετε αυτά τα περιττά κιλά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορεί να σας “σαμποτάρουν” χωρίς να το γνωρίζετε. Αυτές περιλαμβάνουν:

Τροφές πλούσιες σε νάτριο και κορεσμένα λιπαρά

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την National Health and Nutrition Examination Survey σε άτομα ηλικίας 24 έως 44 ετών αποκαλύπτει ορισμένα αποθαρρυντικά νέα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνδρες αυξάνουν το σωματικό τους βάρος κατά 3,4% κάθε 10 χρόνια και οι γυναίκες κατά 5,2% του σωματικού τους βάρους για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, αποφεύγοντας τρόφιμα που είναι πλούσια σε νάτριο, κορεσμένα λιπαρά και πρόσθετα σάκχαρα και να επιλέγετε δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά για να ενισχύσετε τη συνολική ποιότητα της διατροφής σας.

Χυμοί φρούτων με έξτρα ζάχαρη

Οι χυμοί φρούτων που έχουν έξτρα ζάχαρη σας “φορτώνουν” με περιττές θερμίδες και λίγα θρεπτικά συστατικά.

Αντίθετα, αν είσαι λάτρης του χυμού, επιλέξτε 100% φυσικό χυμό φρούτων, όπως ο στημένος χυμός πορτοκάλι, που είναι γεμάτος σε βιταμίνη C.

Αλμυρά και γλυκά αρτοσκευάσματα

Ποιος δεν απολαμβάνει ένα νόστιμο κέικ ή φρεσκοψημένα μπισκότα σοκολάτας για ένα σνακ; Και πόσο βολικό είναι να τρώμε ένα μάφιν όταν βιαζόμαστε;

Ωστόσο, αυτοί οι υδατάνθρακες δεν σας ωφελούν και μπορεί να ευθύνονται για τα περιττά κιλά.

Ένας εύκολος τρόπος για να μειώσετε την πρόσθετη ζάχαρη ή τα λιπαρά είναι να χρησιμοποιήσετε φυσικό πουρέ από δαμάσκηνα, που είναι φυσικά γλυκά αλλά και πλούσια σε φυτικές ίνες.

Συνδυάζοντας 450 γρ δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι με 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατεύοντάς τα σε ένα μπλέντερ, θα έχετε ένα ωραίο υποκατάστατο για να συμπεριλάβετε στις συνταγές σας.

Χρησιμοποιήστε τον πουρέ δαμάσκηνου για να αντικαταστήσετε από το ένα τρίτο έως το μισό της ζάχαρης σε μια συνταγή. Για να μειώσετε τα λιπαρά, αντικαταστήστε έως και το μισό από το βούτυρο ή το λάδι με ίση ποσότητα πουρέ δαμάσκηνου.