Ενδεχομένως κάποιες μπορεί να μας φαίνονται εύκολες ή δεδομένες, ωστόσο προσοχή –υπάρχουν και οι ερωτήσεις – παγίδες, δηλαδή εκείνες που είμαστε σίγουρες ότι τις γνωρίζουμε αλλά οι απαντήσεις θα μας διαψεύσουν.  Ας  τσεκάρουμε λοιπόν 5 από τις πιο συχνές beauty ερωτήσεις για να δούμε πόσο «μέσα» πέφτουμε και με γνώμονα τα αποτελέσματα, να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις στην περιποίησή μας.

  1. Τι εφαρμόζουμε πρώτα, την ενυδατική ή τον ορό προσώπου;

α) Την ενυδατική.

β) Τον ορό.

γ) Δεν έχει σημασία.

δ) Τα αναμειγνύουμε στην παλάμη μας και τα εφαρμόζουμε ταυτόχρονα.

Σωστή απάντηση: β.

Η σειρά εφαρμογής των καλλυντικών μας παίζει σπουδαίο ρόλο όσον αφορά στην απορρόφησή τους και συνεπώς ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Επειδή οι ενυδατικές συνθέσεις είναι πιο παχύρρευστες, συνιστάται να απλώνουμε πρώτα τον ορό ώστε να μπορέσει να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

  1. Τι χρώμα κονσίλερ συνήθως χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε σπυράκια και κοκκινίλες;

α) Πράσινο.

β) Μοβ.

γ) Μπεζ, στο χρώμα του δέρματος.

δ) Μπλε.

Σωστή απάντηση: α.

Να μία “tricky” ερώτηση στην οποία ενδεχομένως να κάνουμε λάθος. Το πράσινο και το κόκκινο βρίσκονται απέναντι στη χρωματική παλέτα, που σημαίνει ότι αλληλοεξουδετερώνονται. Ετσι, ένα κονσίλερ  ή καλύτερα ένας κορέκτορας με πρασινωπή χροιά είναι το ιδανικό προϊόν για να καλύψουμε σπυράκια ή τις κοκκινίλες που αφήνει π.χ. η ροδόχρους ακμή.

  1. Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει το ημιμόνιμο μανικιούρ;

α. Μία εβδομάδα.

β. Έναν μήνα.

γ. Δυο εβδομάδες.

δ. Δυο μήνες.

Σωστή απάντηση: γ.

Οκ, μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Όμως ακόμα και αν το μανικιούρ μας δείχνει όμορφο, χωρίς ξεφλούδισμα και ατέλειες, κάποιοι επαγγελματίες nail experts συμβουλεύουν να αφαιρούμε το βερνίκι έπειτα από δυο εβδομάδες, διαφορετικά μπορεί να προκληθούν φθορές στα νύχια.

  1. Κάθε πότε είναι σωστό να αντικαθιστούμε τη μάσκαρα;

α. Κάθε τρεις μήνες.

β. Κάθε έξι μήνες.

γ. Όταν η σύνθεση έχει ξεραθεί και «ξεφλουδίζει».

Σωστή απάντηση: α. και β.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως για σκεφτείτε. Το δοχείο της μάσκαρα και το βουρτσάκι που έρχεται σε επαφή με τον αέρα ευνοεί την ανάπτυξη των βακτηριδίων. Γι’ αυτό καλό είναι να την αντικαθιστούμε πριν λήξει, προκειμένου να προστατεύουμε τα μάτια μας από ερεθισμούς. Ετσι η κατάλληλη περίοδος χρήσης είναι μεταξύ 3-6 μήνες, ανάλογα με τη σωστή χρήση και αποθήκευσή της. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να κλείνουμε καλά το βουρτσάκι στο δοχείο της, γιατί ξεραίνεται πιο γρήγορα. Επίσης, αγοράζουμε καινούρια μάσκαρα αν είχαμε πάθει κάποια μόλυνση, π.χ. επιπεφυκίτιδα, προκειμένου να αποφύγουμε επιμολύνσεις. Τέλος, είναι σημαντικό να μη μοιραζόμαστε ποτέ τη μάσκαρά μας με άλλα άτομα.

  1. Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός lash lift;

α. Οι βλεφαρίδες αποκτούν καμπύλη με ένα ειδικό θερμό σίδερο.

β. Εφαρμόζεται στις βλεφαρίδες μία ειδική λοσιόν περμανάντ.

γ. Τις βάφουμε με ημιμόνιμο χρώμα.

δ. Το lash lift είναι απλά μία άλλη ονομασία για τα extensions βλεφαρίδων.

Σωστή απάντηση: β.

Το λίφτινγκ βλεφαρίδων χαρίζει μια ημιμόνιμη καμπύλη που διαρκεί περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες, όση είναι πάνω-κάτω η διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης των βλεφαρίδων. Συχνά η τεχνική συνδυάζεται με μία βαφή για να τις κάνει ακόμα πιο έντονες και εντυπωσιακές.