Εάν στα New Year’s Resolutions σας έχετε συμπεριλάβει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τότε ο τρόπος που περνάτε το πρωινά σας είναι καθοριστικής σημασίας. Εάν ξεκινάτε κάθε ημέρα με τις σωστές ευεργετικές συνήθειες, τότε θα σημειώνετε μια σταθερή πρόοδο τόσο στην φόρμα σας όσο και στην υγεία σας.

Οι μέρες σας μπορούν να ξεκινούν πιο εύκολα και πιο καλά, χωρίς να χρειαστεί να ξυπνήσετε από πολύ νωρίς, να τρέξετε δέκα χιλιόμετρα ή να αφιερώσετε μια ώρα για να κάνετε διαλογισμό.

Διαβάστε επίσης: Υγεία και ευεξία: Οι συμβουλές των ειδικών για το νέο έτος

Αυτό που χρειάζεστε είναι μερικές απλές και γρήγορες ενέργειες που θα κάνουν θαύματα για το σώμα και το μυαλό σας.

Η καλή φόρμα «θέλει» ενυδάτωση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε κάθε πρωί είναι να πιείτε λίγο νερό, τουλάχιστον ένα ποτήρι. Άλλωστε, μπορεί να έχουν περάσει περισσότερες από οκτώ ώρες από τότε που ήπιατε τελευταία φορά νερό.

Εάν αισθάνεστε νωθροί όταν ξυπνάτε, μπορεί να είναι ένδειξη ότι είστε ελαφρώς αφυδατωμένοι.

Ξεκινήστε το πρωί σας με ένα μεγάλο ποτήρι νερό και ενυδατωθείτε. Αυτό θα διασφαλίσει ότι ο μεταβολισμός, η λειτουργία των κυττάρων, οι γνωστικές ικανότητες και οι γενικές σωματικές σας ικανότητες βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα.

Το σώμα σας αγαπά την κίνηση

Εάν έχετε σκύλο ή γάτα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το πρώτο πράγμα που κάνει ο γούνινος φίλος σας μόλις ξυπνήσει το πρωί είναι… τεντωθεί. Οι ανάγκες σας δεν διαφέρουν τόσο. Εξάλλου, πιθανότατα έχετε μείνει ξαπλωμένοι σε μια στάση για τουλάχιστον οκτώ ώρες.

Πριν αντιμετωπίσετε όλες τις προκλήσεις που φέρνει η καινούργια μέρα, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το σώμα σας.

Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε μια μεγάλη προπόνηση ή να πάτε για τζόκινγκ. Αρκούν μερικά λεπτά ήπιων διατάσεων για να ξυπνήσετε το σώμα σας φυσικά και να το ενεργοποιήσετε.

Απολαύστε το (φυσικό) φως

Αφού σηκωθείτε και πιείτε το νερό σας, ανοίξτε τα παντζούρια ή τις κουρτίνες σας και αφήστε το φυσικό φως να φωτίσει τους χώρους σας.

Το φως του ήλιου μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς κιρκάδιου ρυθμού, που είναι το ρολόι ύπνου του σώματός σας.

Όταν εκτίθεστε καθημερινά στο φυσικό φως μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας και επίσης να αισθάνεστε περισσότερη ενέργεια καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, γεγονός που θα αυξήσει τα επίπεδα παραγωγικότητά σας.

Δοκιμάστε το foam rolling

Ενώ η προπόνηση δύναμης σας βοηθά να «χτίσετε» μυϊκή μάζα και μυϊκή αντοχή, είναι σημαντικό να φροντίζετε να χαλαρώνετε τους μυς σας καθώς καταπονούνται όσο γυμνάζεστε.

Το foam rolling βοηθά στη χαλάρωση των υπερβολικά πυκνών μυών, στη διάσπαση του ουλώδους ιστού και στην απελευθέρωση τυχόν μυϊκών συμφύσεων, ώστε οι μύες και οι αρθρώσεις σας να κινούνται ελεύθερα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει λιγότερο πιάσιμο, λιγότερους μυϊκούς πόνους και καλύτερη ευελιξία και κινητικότητα, σύμφωνα με έρευνες.

Το πρωινό των πρωταθλητών

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική πρωινή συνήθεια για να παραμείνουμε υγιείς και σε φόρμα είναι το καλό πρωινό. Η κατανάλωση των σωστών τροφών θα σας τροφοδοτήσει με ενέργεια και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας για τη φυσική κατάσταση.

Παραλείψτε τα ζαχαρούχα δημητριακά ή αρτοσκευάσματα και δώστε στον εαυτό σας μια καλή δόση πρωτεΐνης, καλών λιπαρών και υδατανθράκων.

Ένα υπέροχο, υγιεινό πρωινό είναι η ομελέτα με δύο αυγά, αβοκάντο και λαχανικά.