Όταν η καθημερινότητα είναι γεμάτη με υποχρεώσεις, είναι εύκολο να αμελήσετε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σας, συμπεριλαμβάνοντας τον σύντροφό σας. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι κοινωνικές δεσμεύσεις και οι αγγαρείες μπορεί να σας απομακρύνουν. Ενώ ένα μεγάλο σχέδιο όπως οι διακοπές ή μια ρομαντική έξοδος μπορεί να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε, δεν χρειάζεστε στην πραγματικότητα να διαθέσετε τόσο χρόνο για να επαναφέρετε την οικειότητα και την σύνδεση στη σχέση σας.

Είναι πραγματικά δυνατό να τα καταφέρετε αξιοποιώντας την μέθοδο των micro-dates, που σας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και ενέργεια, χωρίς να «θυσιάζεται» την σύνδεση με τον σύντροφό σας. Πρόκειται για πολύ σύντομα ραντεβού, που διαρκούν έως και δέκα λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Αισιόδοξοι και απαισιόδοξοι: Ισορροπημένο ζευγάρι ή μια εφιαλτική σχέση;

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Γκότμαν, που διερευνά την δυναμική των σχέσεων, ο στόχος των micro-dates είναι να περάσετε αδιάλειπτα χρόνο μαζί με τον σύντροφό σας, δίνοντας έμφαση στην μεταξύ σας σύνδεση.

Μπορείτε στα πλαίσια του «μίνι ραντεβού» να κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σας αρέσει, είτε να απολαύσετε παρέα τον πρωινό σας καφέ είτε να κάνετε μια σύντομη βόλτα στην γειτονιά σας.

Πώς τα δεκάλεπτα micro-dates τονώνουν την σχέση

Ο στόχος αυτών των μίνι ραντεβού είναι να χτίσουν και να διατηρήσουν την οικειότητα, η οποία μπορεί να λάβει διάφορες μορφές και αποτελεί τη στέρεα και ακλόνητη βάση των σχέσεων.

Χωρίς τακτική φροντίδα και προσοχή, η διατήρηση ενός επιπέδου οικειότητας στη σχέση σας, μπορεί εύκολα να παραμεληθεί.

Αλλά στον πυρήνα της, η οικειότητα έχει να κάνει με την οικοδόμηση σύνδεσης και την προσοχή στον σύντροφό σας, και τα μικρο-ραντεβού—που δίνουν αξία στον ποιοτικό χρόνο σε σχέση με την ποσότητα του χρόνου—μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Το να αφιερώνετε χρόνο για να είστε μαζί είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε κοινές ευθύνες που σας απομακρύνουν ο ένας από τον άλλο, για παράδειγμα εάν ζείτε μαζί ή μοιράζεστε τις ευθύνες των παιδιών ή κατοικίδιων.

3 tips για τα καλύτερα micro-dates

Για να βεβαιωθείτε ότι θα κυλήσουν ομαλά και απρόσκοπτα, μην ξεχνάτε να:

Διαλέξτε ημερομηνία και ώρα

Αποφασίστε με τον σύντροφό σας πότε θα κάνετε το μίνι ραντεβού σας ώστε να μην το «θυσιάσετε» και αυτό στο βωμό των υποχρεώσεών σας. Καθένας από εσάς θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα είναι πιστός στο ραντεβού και αν σας βολεύει σε βάθος χρόνου μπορεί να γίνει και μόνιμο.

Διαλέξτε μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε και οι δύο

Οι επιλογές για το τι μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια του δεκάλεπτου ραντεβού σας είναι ατελείωτες. Οι πιο γρήγορες ιδέες μπορεί να περιλαμβάνουν την επιλογή μιας ημέρας για να φάτε πρωινό μαζί ή να ακούσετε μουσική.

Ένα μίνι ραντεβού θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να διπλώσετε τα ρούχα, όσο μιλάτε για την ημέρα σας. Το βασικό είναι ότι αυτός ο χρόνος είναι αφιερωμένος στους δυο σας.

Αφήστε στην άκρη το κινητό

Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να αφήσετε στην άκρη το κινητό σας καθώς μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή σας και να σας απομακρύνει από το σύντροφό σας. Αντίθετα, προσπαθήστε να επιλέξετε δραστηριότητες που δεν περιστρέφονται γύρω από την τεχνολογία, ώστε να είστε παρόντες ο ένας με τον άλλον.