Το αδυνάτισμα γίνεται πιο δύσκολο, καθώς μεγαλώνουμε. Στην δεκαετία των τριάντα ξεκινάμε φυσικά να χάνουμε μυϊκή μάζα, γεγονός που καθιστά πιο εύκολη την αύξηση του λίπους στο σώμα.

Μαζί με την καθιέρωση μιας συνεπούς ρουτίνας άσκησης, υπάρχουν ορισμένες απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να κάνετε στη διατροφή σας για να επιταχύνετε την καύση λίπους.

Διαβάστε επίσης: Λίπος στην κοιλιά: Τι να πιείτε για να το μειώσετε

Αδυνάτισμα μετά τα σαράντα με αυτές τις τροφές

Σύμφωνα με την διαιτολόγο Λίζα Γιάνγκ, μερικές από τις καλύτερες τροφές περιλαμβάνουν:

Μούρα

Αν θέλετε να χάσετε βάρος στα σαράντα σας, σκεφτείτε να προσθέσετε φρέσκα σμέουρα, βατόμουρα, φράουλες ή βατόμουρα στο πλιγούρι βρώμης, το γιαούρτι ή το smoothie σας.

Μπορείτε επίσης να απολαύστε ένα φλιτζάνι μούρα με λίγο μέλι για σνακ.

Τα συγκεκριμένα φρούτα περιέχουν μια εντυπωσιακή σειρά θρεπτικών συστατικών και όταν συνδυαστούν με έναν ενεργό τρόπο ζωής, μπορούν να προωθήσουν την απώλεια βάρους, εξηγεί η Λίζα Γιάνγκ.

Λιναρόσπορος

Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ενώ είναι γεμάτα και με τις ευεργετικές φυτικές ίνες.

Έρευνα αναφέρει ότι η κατανάλωση περίπου 30 γραμμαρίων φυτικών ινών καθημερινά μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Επίσης οι φυτικές ίνες προάγουν το αίσθημα του κορεσμού, χωρίς να σας φορτώνουν με “κενές” θερμίδες.

Αβοκάντο

Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, τα φρούτα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και το αβοκάντο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ένας τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη λαχανικών και φρούτων καθημερινά είναι προσθέτοντας αβοκάντο στα γεύματα και τις σαλάτες σας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Journal, η κατανάλωση μισού αβοκάντο Hass με το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο χορτάτοι για τις επόμενες τρεις έως πέντε ώρες.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Όταν καταναλώνονται με μέτρο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι ένα απίστευτα εύκολο, υγιεινό σνακ που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνες που “χτίζουν” μυϊκή μάζα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οι φυσικές τροφές είναι γεμάτες με φυτοχημικά κι άλλα θρεπτικά συστατικά.

Τα μικροθρεπτικά συστατικά στους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά όπως σεροτενοειδή, η βιταμίνη Ε, τα φλαβανοειδή.

Επιπλέον, σε έρευνα αναφέρεται ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους και αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη.