Μια νέα μελέτη είναι μια καλή υπενθύμιση ότι οι αλλαγές του ύπνου και γενικότερα στον τρόπο ζωής δεν χρειάζεται πάντα να είναι ακριβές ή περίπλοκες για να βελτιώσουν την ευημερία.

Οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν με μια μάσκα ύπνου παρουσίασαν βελτιώσεις σε γνωστικές δεξιότητες όπως η ανάκληση, η συσχέτιση λέξεων και ο χρόνος αντίδρασης, σύμφωνα με έρευνα στο περιοδικό Sleep.

Η καλύτερη μάθηση θα μπορούσε να βελτιώσει τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιδόσεις, ενώ οι ταχύτεροι χρόνοι αντίδρασης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον αθλητισμό, στην οδήγηση ή σε άλλες καταστάσεις όπου οι γρήγορες αντιδράσεις είναι κρίσιμες.

Διαβάστε επίσης: Ύπνος: Οι συνήθειες που «πρέπει» να κόψετε για να κοιμάστε περισσότερο

Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα μόνα οφέλη που προσφέρει μια μάσκα ύπνου…

Η μάσκα ύπνου είναι σαν κουρτίνες συσκότισης για τα μάτια σας

Η μάσκα ύπνου αποτρέπει την έκθεση στο φως σε ακατάλληλες ώρες, η οποία μπορεί να διαταράξει τους κιρκάδιους ρυθμούς σας. Λειτουργεί ως διακόπτης απενεργοποίησης, διευκολύνοντας τη δημιουργία του σκοταδιού που μας βοηθά να αποκοιμηθείτε.

Έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα

Πέρα από τα προφανή οφέλη που προσφέρει ο αποκλεισμός του φωτός, υπάρχει κάτι που πορωθεί την ηρεμία όταν τραβάτε το μαλακό ύφασμα πάνω από τα μάτια σας. Σκεφτείτε το ως ένα ελκυστικό κλείσιμο της ημέρας.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να διαπιστώσουν ότι η απαλή πίεση μιας μάσκας στα μάτια τους βοηθά να αποκοιμηθούν γρηγορότερα. Μπορεί να γίνει το τελευταίο και αγαπημένο βήμα της νυχτερινής σας ρουτίνας. Αυτή η μετάβαση επιτρέπει στον εγκέφαλο και το σώμα μου να καταλάβουν ότι δεν είναι απλώς ώρα να χαλαρώσουν, αλλά να απενεργοποιηθούν εντελώς.

Βοηθά στην προσαρμογή σε νέα περιβάλλοντα ύπνου

Η μάσκα ύπνου παρέχει ένα μέτρο άνεσης όταν κοιμάμαι μακριά από το σπίτι. Σαν να κοιμάστε με ένα λούτρινο ζωάκι, η μάσκα ματιών είναι μια παρηγορητική σταθερά. Είναι εύκολο να την πετάξετε στη βαλίτσα ή την τσάντα σας και να αισθανθείτε καλύτερα όταν τη βάζετε σε άγνωστα μέρη.

Η έμπιστη μάσκα ύπνου μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις αλλαγές στη ζώνη ώρας. Κοιμηθείτε άνετα σε μέρη που δεν ευνοούν τον ποιοτικό ύπνο, όπως τα αεροπλάνα.