Το να δημιουργήσουμε γεύματα που υποστηρίζουν τις προσπάθειές μας για να αδυνατίσουμε, να μειώσουμε τα επίπεδα λίπους ή και να αυξήσουμε την μυϊκή μας μάζα απαιτεί να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στις τροφές που μας χορταίνουν και σε εκείνες που είναι χαμηλές σε θερμίδες. Ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορούν να ταιριάζουν δυνητικά, οι σαλάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (high protein) είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή.

Οι σαλάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε άπαχη πρωτεΐνη μπορούν να είναι μια καλή επιλογή όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αναφέρουν διαιτολόγοι.

Πώς οι high protein σαλάτες σας βοηθούν να χάσετε βάρος

Οι γεμάτες φρέσκες τροφές σαλάτες είναι πλούσιες σε όγκο και φυτικές ίνες και χαμηλές σε θερμίδες, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για την απώλεια βάρους. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο μπολ με λαχανικά δεν θα σας κρατήσει χορτάτους για πολύ.

Για αυτό στρεφόμαστε στην πολύτιμη πρωτεΐνη. Το μακροθρεπτικό συστατικό σας βοηθά να παραμένετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να είστε λιγότερο επιρρεπείς στην κατανάλωση σνακ με «κενές» θερμίδες. Σας βοηθά επίσης να διατηρείτε την άπαχη μυϊκή μάζα που καίει θερμίδες, ακόμη και όταν το σώμα σας χάνει λίπος, σύμφωνα με τους ειδικούς από την κλινική του Κλίβελαντ.

Με την προσθήκη υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης στη σαλάτα σας, μπορείτε να ενισχύσετε τον παράγοντα κορεσμού, ο οποίος θα βοηθήσει στον έλεγχο των μερίδων και στη ρύθμιση της όρεξης για το υπόλοιπο της ημέρας.

Πώς θα φτιάξετε την σαλάτα σας

Για να φτιάξετε μια νόστιμη και χορταστική σαλάτα, δοκιμάστε:

  • Ξεκινήστε με μια φυλλώδη πράσινη βάση: Μερικά από τα πιο υγιεινά συστατικά για να βάλετε σε μια σαλάτα είναι τα πιο σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, baby kale που προσφέρουν τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία, σύμφωνα με την American Heart Association.
  • Προσθέστε μερικά πολύχρωμα λαχανικά (και φρούτα!): Διαλέξτε δύο έως τέσσερα που θα δώσουν επιπλέον χρώμα και γεύση στη σαλάτα σας. Σκεφτείτε μπουκίτσες μπρόκολου, αγγούρι κομμένο σε φέτες, καρότα ψιλοκομμένα, παντζάρια στον ατμό ή ψημένα σε φέτες, ντοματίνια, φράουλες κομμένες σε φέτες.
  • Προσθέστε την άπαχη πρωτεΐνη: Οι καλές επιλογές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν στήθος κοτόπουλου ή ψάρι, όπως ο σολομός ή ο τόνος. Για να προσθέσετε πρωτεΐνη στη σαλάτα σας χωρίς κρέας, προτιμήστε βραστά αυγά, τόφου, φασόλια ή τυριά με χαμηλά λιπαρά όπως ανθότυρο, μυζήθρα, τυρί κότατζ ή μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά.
  • Ώρα για τις έξτρα πινελιές: Μία ή δύο έξτρα προσθήκες θα δώσουν στην σαλάτα σας περισσότερη γεύση. Δοκιμάστε ξηρούς καρπούς ή σπόρους, ελιές κομμένες σε φέτες, αβοκάντο κομμένο σε κύβους ή αποξηραμένα φρούτα. Αποφύγετε κρουτόμ, τηγανητά noodles ή μπέικον τα οποία είναι πλούσια σε θερμίδες και έχουν χαμηλή θρεπτική αξία.
  • Dressing γεμάτο γεύση: Ένα ντρέσινγκ σαλάτας που παρασκευάζεται με ελαιόλαδο και ξύδι θα ενώσει τη σαλάτα σας ενώ θα καταναλώσετε και ευεργετικά για την καρδιά λιπαρά. Περιορίστε τις κρεμώδεις επιλογές που τείνουν να είναι υψηλότερες σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.