Ποιες είναι οι βραδινές συνήθειες που θα βοηθήσουν τον μεταβολισμό μας να κάψει περισσότερες θερμίδες όσο κοιμόμαστε;

Αποφεύγουμε την κατανάλωση καφεΐνης 6 ώρες πριν τον ύπνο

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφεΐνης εντός διαστήματος 6 ωρών πριν τον ύπνο, μικραίνει τη διάρκεια του ύπνου κατά τουλάχιστον μία ώρα και αλλοιώνει και την ποιότητά του.

Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας, δηλαδή τον αριθμό των θερμίδων που χρειάζεται ο οργανισμός σας σε συνθήκες πλήρους ηρεμίας.

Όταν ακολουθείτε μια δίαιτα για να χάσετε βάρος και παράλληλα δεν κοιμάστε επαρκώς, έχετε μεγαλύτερη απώλεια μυϊκής μάζας παρά λίπους.

Ως γνωστόν, η μυϊκή μάζα καίει περισσότερες θερμίδες από το λίπος και άρα όταν μειώνεται, πέφτει ο μεταβολισμός σας.

Δεν προγραμματίζουμε το βραδινό μας για πολύ αργά το βράδυ

Όσοι συνηθίζουμε να τρώμε αργά το βράδυ, βάσει ερευνών καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε θερμίδες.

Συχνά μάλιστα, υποκύπτουμε στους εν λόγω γευστικούς πειρασμούς όχι τόσο επειδή πεινάμε, αλλά κυρίως επειδή βαριόμαστε.

Αποφεύγοντας τη συνήθεια να τρώμε πολύ αργά τη νύχτα, διασφαλίζουμε ότι δεν καταναλώνουμε επιπλέον θερμίδες, τις οποίες δεν έχουμε πραγματική ανάγκη.

Γι’ αυτό αφήστε κάτω το σακουλάκι με τα επεξεργασμένα πατατάκια. Αυτά τα τραγανά τσιπς γλυκοπατάτας είναι ένα θρεπτικό σνακ για όλη την οικογένεια και έχει μόλις 58 θερμίδες ανά μερίδα.

Το πιο υγιεινό «σουβλάκι» που μπορείτε να φάτε το βράδυ είναι αυτά τα μίνι καπρέζε σε ξυλάκι.

Επιλέγουμε σνακ πλούσια σε πρωτεΐνη

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition, η κατανάλωση 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης πριν τον ύπνο, μπορεί να χαρίσει στον μεταβολισμό σας ένα δυνατό και πολύτιμο boost.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients, αναφέρει ότι ένα σνακ 150 θερμίδων πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να χρησιμοποιήσει τις πηγές πρωτεΐνης του για να επιταχύνει το μεταβολισμό.

Ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται όταν κοιμάστε, με την διαδικασία της πέψης να είναι ιδιαίτερα αργή την νύχτα.

Σε γενικές γραμμές, ο μεταβολισμός πέφτει 10 έως 15% και μπορεί να φτάσει ακόμη και σε 35% μείωση κατά τη διάρκεια των βαθύτερων κύκλων ύπνου σας.

Η κατανάλωση ενός μικρού σνακ πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά πριν τον ύπνο μπορεί να δώσει στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να φροντίσει τις μεταβολικές λειτουργίες ενώ ξεκουράζεστε.

Φτιάξτε αυτές τις μπουκίτσες αγγουριού με σολομό με 62 θερμίδες ανά μερίδα σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Όταν κάνουμε δίαιτα η συχνή κατανάλωση σολομού συμβάλλει στην προσπάθεια απώλειας περιττών κιλών και στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Όπως και με άλλα πρωτεϊνικά τρόφιμα, έτσι και ο σολομός συμβάλλει στη ρύθμιση των ορμονών της όρεξης και δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού.

Αν ψάχνετε για το τέλειο γρήγορο και υγιεινό σνακ φουλ στην πρωτεΐνη που, ταυτόχρονα, θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για γλυκό δοκιμάστε αυτές τις ρυζογκοφρέτες με γιαούρτι, λεμόνι και φράουλες.