1.
Καθημερινά το δέρμα χάνει 30.000 -50.000 νεκρά κύτταρα, ΤΟ ΛΕΠΤΟ! ( μην θορυβήστε, το δέρμα αποτελείται από 300.000.000 και πάνω)

2.
Όλα αυτά τα νεκρά κύτταρα δε χάνονται, αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα (μιλάμε για δισεκατομμύρια τόνους). Α, και αποτελούν το 50% της σκόνης στο σπίτι μας (εμπρός λοιπόν, καλό μου ξεσκονόπανο)

3.
Γύρω στο 200 π.χ., δημιουργήθηκε η πρώτη καθαριστική κρέμα προσώπου από λιωμένο κερί μέλισσας, νερό και ροδέλαιο. Εφευρέτης ήταν ο Γαληνός.

4.
Το πρώτο αντηλιακό δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930. Ωστόσο, πέρασαν 30 χρόνια πριν χρησιμοποιηθεί ο όρος SPF (Sun Protection Filter), ο οποίος καταδεικνύει την ώρα που που μπορεί το αντηλιακό να μπλοκάρει την ηλιακή ακτινοβολία.

5.
Οι UVB ακτίνες προκαλούν έγκαυμα, μία άμεση και ορατή ζημιά στο δέρμα. Ωστόσο, οι UBA ακτίνες είναι εκείνες που δρουν ύπουλα, διεισδύοντας στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Οι φθορές που προκαλεί (μεταξύ των οποίων και το μελάνωμα) συσσωρεύονται και φαίνονται μετά από 20-30 χρόνια.

6.
Όση ώρα και να παραμείνουμε στο νερό τίποτα δε θα φύγει από το δέρμα μας ούτε θα το διαπεράσει. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε κύτταρο είναι περιφραγμένο από αδιάβροχα συστατικά όπως λιπίδια, κεραμίδια κ.ά. Αλλιώς, το νερό θα εξατμιζόταν από το δέρμα και θα εμείς θα διαλυόμασταν (στην κυριολεξία).

7.
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ενυδατική από τη μεσολιθική εποχή. Εντάξει, ίσως όχι για κοσμετολογικούς λόγους αλλά για προστασία από το κρύο. Παρόλα αυτά, η πρώτη DIY ενυδατική κρέμα ήταν από λίπος ζώου.

8.
Οι άνδρες έχουν διπλάσια ποσότητα κολλαγόνου απ’ ό,τι εμείς οι γυναίκες, γι’αυτό και το δέρμα μας «σπάει» πιο εύκολα. Σύμφωνα με μελετητές, το δέρμα μιας γυναίκας είναι δεκαπέντε χρόνια γηραιότερο από ενός συνομήλικού της άνδρα. Παρόλα αυτά, επειδή προσέχουμε περισσότερο, η διαφορά δε φαίνεται.