Ετοιμάζεστε να φύγετε διακοπές και δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα φυτά στο μπαλκόνι σας; Ποιος θα τα ποτίζει και πως θα διατηρηθούν; Μην αγχώνεστε όμως, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μπορέσετε να διατηρήσετε το μπαλκόνι σας σε αξιοπρεπή κατάσταση όσο καιρό θα λείπετε, ώστε να μη γυρίσετε από τις διακοπές και νομίζετε ότι έχει πέσει ατομική βόμβα.

1. Θα πρέπει να βρείτε κάποιον έμπιστο που θα μείνει πίσω και θα έχει τα κλειδιά σας για να μπαίνει και να σας ποτίζει! Καλό είναι να είναι κάποιος ο οποίος έχει και δικά του φυτά και δεν θα ξεχάσει να πάει και στα δικά σας! Ιδανικά ένας καλός γείτονας, που θα μπορούσατε να βρείτε κάποιον τρόπο για να του ανταποδώσετε τη χάρη!

2. Βάλτε αυτόματο πότισμα! Έχει ένα σχετικά μεγάλο κόστος αλλά αν αναλογιστεί κανείς, ποσα χρήματα θα πρέπει να δώσει για καινούρια φυτά όταν θα του ξεραθούν, τότε σίγουρα το αυτόματο πότισμα συμφέρει! Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όλη τη χρονιά και όχι μόνο το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει και οικονομία στο νερό! Απλά καλό είναι πριν φύγετε για διακοπές να βάλετε καινούρια μπαταρία, διότι αν σωθεί η μπαταρία, θα έχετε μεγάλο πρόβλημα!

3. Επιλέξτε ειδικά σακουλάκια αυτόματου ποτίσματος υπάρχουν στο εμπόριο σε κουτάκια των 5 ή των 10, ανάλογα την εταιρεία, και κρατάνε καλά για 10 περίπου μέρες. Βέβαια στις μεγάλες γλάστρες θα χρειαστείτε περισσότερα από 1 σακουλάκια.

4. Με την ίδια λογική μπορείτε να βάλετε και πλαστικά μπουκάλια με νερό ανάποδα στις γλάστρες και να τα τρυπήσετε. Ώστε να βγάζουν το νερό σιγά σιγά.

5. Αγοράστε ειδικό ζελέ. Προμηθευτείτε από φυτώρια το ειδικό ζελέ, που συγκρατεί υγρασία. Ανοίγετε τρύπες στο χώμα, κοντά στις ρίζες του φυτού και βάζετε τη σκόνη, που μόλις πάρει νερό γίνεται ζελέ, που διατηρεί την υγρασία για αρκετές μέρες!

6. Ποτίστε πολύ καλά τα φυτά την ημέρα που φεύγετε, και γεμίστε τα πιατάκια του με νερό. Ξαναποτίστε καλά, καταβρέχοντας το φύλλωμα και κάθε φυτό 2 και 3 φορές όταν επιστρέψετε (Προσοχή: Αυτός ο τρόπος
είναι αποτελεσματικός όταν φεύγετε για σαββατοκύριακο και όχι για περισσότερες μέρες).

7. Αν μένετε στο ισόγειο ή στον 1ο όροφο, μπορείτε να παρακαλέσετε τον κηπουρό να σας ρίχνει λίγο νερό, από τον κήπο.

8. Τέλος, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να κάνετε τις διακοπές σας εναλλάξ και πάντα να υπάρχει κάποιος στο σπίτι να ποτίζει τα φυτά.