Τα φυτά των Χριστουγέννων για τη διακόσμηση του σπιτιού θα κάνουν ιδιαίτερα όμορφο το χώρο σας.

Αλεξανδρινό

Ένα από τα ομορφοτερα και πιό γνωστα φυτά των Χριστουγέννων! Υπάρχουν πολλές χρωματικες ποικιλίες, όπως ρόζ, άσπρο, κόκκινο με άσπρο, αυτό ομως που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το κόκκινο. Μερικοί νομιζουν ότι είναι φυτό μόνο για μια χρονιά, ομως αν το φροντίσετε θα κρατήσει για πολλά χρόνια και το ύψος του θα ξεπεράσει το 1 μέτρο. Μετά το τέλος της ανθοφορίας, κλαδεψτε το φυτό στο μισό του ύψους του και αν το είχατε στο σπίτι, μεταφέρετε το στο μπαλκόνι. Να το ποτίζετε κάθε 15 μερες περίπου. Όταν αρχισει να βγάζει νέα φυλλαράκια, τότε ειναι η κατάλληλη στιγμή να το μεταφέρετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. Οταν έρθει η εποχή να ανθίσει, βάλτε το φυτό σας σε ένα σκοτεινό δωματιο για δέκα περίπου μέρες.

Γκι
Το φυτό των ερωτευμένων και της τύχης! Οι άγγλοι και οι αμερικάνοι το έχουν για γούρι και έτσι το κρεμούν έξω από τις πόρτες. Οι ερωτευμένοι φιλιούνται κάτω από αυτό το φυτό για να τούς φέρει αιώνια ευτυχία! Θα το δείτε να πρωταγωνιστεί σε πολλές χριστουγεννιάτικες ανθοδέσμες.

Κυκλάμινο
Το ομορφότερο φυτό του χειμώνα. Για τα Χριστούγεννα προτιμήστε το κόκκινο ή το λευκό χρωμα. Χρειάζεται πολύ νερό, ψυχρό και σκιερό μερος για το καλοκαίρι και έτσι θα το διατηρήσετε όλο το χρόνο στη γλάστρα σας. Χρειάζονται υγρό χώμα αλλά το υπέρβολικό πότισμα θα τα καταστρέψει. Όταν τα λουλούδια μαραθούν και πέσουν, κόψτε τα, τοποθετήστε τη γλάστρα στο μπαλκόνι και σταματήστε το πότισμα, τα φύλλα ξεραίνονται γιατι οι βολβοί τους καλοκαιρινούς μήνες «κοιμούνται». Τον Σεπτέμβρη μεταφυτέψτε σε μεγαλύτερη γλάστρα και αρχίστε πάλι το πότισμα!
Καλή επιτυχία στις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες σας.