Υπάρχουν πολλές έγκυρες επιστημονικές έρευνες που έχουν αποδείξει ότι το καρότο, ωμό ή βρασμένο, λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε καροτένια και φυτικές ίνες, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει και να συμπαρασύρει μέσω του εντέρου τη χοληστερίνη που περιέχεται στις τροφές, εμποδίζοντας έτσι την απορρόφησή της από τον οργανισμό. Σε μια έρευνα, μάλιστα, που έγινε πρόσφατα στη Σκοτία, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 200 γρ. ωμό καρότο επί τρεις εβδομάδες έριξαν τη χοληστερίνη τους κατά 11%. Αν, λοιπόν, έχετε πρόβλημα χοληστεριναιμίας, τρώτε καθημερινά όσο περισσότερα καρότα μπορείτε.