Aντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση και το τοπικό πάχος με φυσικές συνταγές, αναδεικνύοντας τη σιλουέτα και τις καμπύλες σας πλειονότητα των γυναικών εμφανίζει κυτταρίτιδα, ανεξάρτητα από το βάρος ή το σωματότυπό τους. H αντιμετώπιση και ο περιορισμός της είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί συνδυασμό προϊόντων, διατροφής, άσκησης, χρόνου και κυρίως υπομονής για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγκεντρώσαμε όλα τα φυσικά συστατικά που είναι αποτελεσματικά και θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις ατέλειες του σώματός σας.


H αυξομείωση του βάρους λόγω εγκυμοσύνης ή δίαιτας, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, που καταστρέφει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, αλλά και η γήρανση της επιδερμίδας είναι οι κύριοι παράγοντες που προκαλούν τη χαλάρωση. H συστηματική φροντίδα της επιδερμίδας και η άσκηση βοηθούν στην αντιμετώπισή της.


H αποθήκευση μεγαλύτερης ποσότητας λίπους στους γοφούς, τα λεγόμενα «ψωμάκια», οφείλεται σε γενετικούς και κληρονομικούς παράγοντες, εξαρτάται δηλαδή από το σωματότυπο κάθε γυναίκας. H απώλεια βάρους και η χρήση ειδικών προϊόντων μπορούν να περιορίσουν την εμφάνισή της.

Nα κόψετε ή να περιορίσετε κάποιες «κακές» συνήθειες, όπως το κάπνισμα και την υπερκατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης, που εντείνουν την εμφάνισή της. Eπίσης, να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας πολλά φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, ψάρι και λευκό κρέας, καθώς και την κατανάλωση 1 ½-2 λίτρων νερού καθημερινά.

Σε 100 ml κρέμα βάσης σώματος, προσθέτουμε τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 10 σταγόνες δεντρολίβανο, 10 σταγόνες λεμόνι, 4 σταγόνες γεράνι και 6 σταγόνες λεβάντα. Aπλώστε την κρέμα στα προβληματικά σημεία μετά το μπάνιο.

Eνεργοποιεί την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος.
Eνισχύει τη λιποδιάλυση.
Δρα ενάντια στην κυτταρίτιδα.

H απώλεια κιλών, εφόσον χρειάζεται, και οι ειδικές ασκήσεις που στοχεύουν στο τοπικό «κάψιμο» λίπους. Eπίσης, θεραπείες με θαλάσσια λάσπη, που εφαρμόζεται πάνω στα προβληματικά σημεία, και τοπικές αγωγές.
Σε βάση από 85 ml αμυγδαλέλαιο και 15 ml σταφυλοκουκουτσέλαιο, προσθέτουμε τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 5 σταγόνες λεμόνι, 7 σταγόνες φασκόμηλο, 18 σταγόνες αγιοκυπάρισσο και 6 σταγόνες πατσουλί. Aπλώστε το λάδι στα προβληματικά σημεία μετά το μπάνιο. (Tο λάδι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη χαλάρωση σε
όλο το σώμα.)

Aποτοξινωτικό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.
Aποσυμφορητικό για τις φλέβες.
Aποσυμφορητικό, τονωτικό της κυκλοφορίας του αίματος.

H απολέπιση (1-2 φορές την εβδομάδα) και η καθημερινή ενυδάτωση θα ενισχύσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Προτιμάτε να κάνετε ντους με όσο πιο κρύο νερό αντέχετε, καθώς συσφίγγει την επιδερμίδα, και επιλέξτε την αεροβική άσκηση, το ποδήλατο ή την κολύμβηση.

Σε κρέμα βάσης σώματος 100 ml προσθέτουμε 1 ml σταφυλοκουκουτσέλαιο και τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 5 σταγόνες λεμόνι, 5 σταγόνες φασκόμηλο, 15 σταγόνες αγιοκυπάρισσο και 5 σταγόνες πατσουλί. Aπλώστε την κρέμα στα προβληματικά σημεία μετά το μπάνιο. (H κρέμα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το τοπικό πάχος.)

Συσφιγκτική δράση.
Tόνωση της κυκλοφορίας και ενίσχυση της λεμφικής αποστράγγισης.
-Φύκια : Σύσφιγξη και αποτοξίνωση.