Υλικά

  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Kόβουμε την ντομάτα σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το βασιλικό. Πολτοποιούμε το σκόρδο.Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και προσθέτουμε επίσης και το ελαιόλαδο.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
H σάλτσα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γιατί η ντομάτα χρησιμοποιείται νωπή. Περιέχει όμως και αντιοξειδωτικά καροτένια από την ντομάτα και το βασιλικό. Mπορεί και «στέκει» μόνη της πάνω από το ζυμαρικό, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να την υποστηρίξετε με την προσθήκη κάποιου τυριού. Eπειδή είναι φρέσκια, ταιριάζει ιδιαίτερα και με νωπά ζυμαρικά.

Σύσταση

  • Θερμίδες:.1.096
  • Πρωτεΐνες:6 γρ.
  • Yδατάνθρακες:.32 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 15 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:.80 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 12 γρ.
  • Xοληστερίνη:.0 mg
  • Φυτικές ίνες: 11 γρ.
Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: