Υλικά

  • 1 μέτριος αστακός
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 δοντάκια σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Bάζετε 2 λίτρα νερό στη φωτιά. Δένετε την ουρά του αστακού με το σώμα του, τον βάζετε στο νερό, μόλις αυτό αρχίσει να κοχλάζει, και τον αφήνετε να βράσει για 30 λεπτά. Kατεβάζετε τον αστακό από τη φωτιά, τον τοποθετείτε σε μία πιατέλα, σουρώνετε το νερό μέσα στο οποίο τον βράσατε και το κρατάτε στην άκρη. Mόλις ο αστακός κρυώσει λίγο, τον καθαρίζετε και τον κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Στην ίδια κατσαρόλα όπου βράσατε τον αστακό τσιγαρίζετε στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτετε τον αστακό, σβήνοντας τον με το κρασί. Στη συνέχεια βάζετε τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά. Προσθέτετε το νερό του αστακού, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και, μόλις το μείγμα πάρει βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια, τα οποία βράζετε μέχρι το σημείο που επιθυμείτε. Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, βάζετε αλάτι και πιπέρι. H αστακομακαρονάδα σερβίρεται αμέσως μόλις ετοιμαστεί, γαρνιρισμένη με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και κατά προτίμηση χωρίς τυρί.

Μερίδες
(για 4 άτομα)

Σύσταση

  • Σύσταση (του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες: 1.832
  • Πρωτεΐνες: 130 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 167 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 8 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: 41 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 9 γρ.
  • Xοληστερίνη: 360 χιλιοστόγραμμα
  • Φυτικές ίνες: 11 γρ.